Volleyball Nations Leaguen aikahaarukka selvillä

Featured Video Play Icon

Lentopallon uusi maajoukkueturnaus Volleyball Nations League pelataan toukokuusta heinäkuuhun 2018.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB tiedotti uuden liigan perustamisesta torstaina. Mukaan sekä miehissä että naisissa pääsee 16 joukkuetta – 12 ns. ydinjoukkuetta ja neljä haastajaa.

Suomi ei ole mukana, mutta sillä on mahdollisuus osallistua Challenger Leagueen eli kisan kakkostasoon. Mukaan lähteminen ei ole Lentopalloliiton puheenjohtajan Pasi Sydänlammin mukaan varmaa.

– Saimme esityksen, jonka mukaan Euroopan toisessa kategoriassa pelaisi joko 12 tai 16 joukkuetta. Suomi saa varmasti toisen kategorian paikan, jos haluamme lähteä mukaan, Sydänlammi kertoi Ylelle.

Yle otsikoi harhaanjohtavasti ”Maailmanliigan kakkostasosta” ja Suomen ”jäävän ulos Maailmanliigasta” laiminlyöden keskeisen sisällön: Volleyball Nations League, lentopallon kansakuntien liiga, on aivan uusi kisa ja se korvannee sekä miesten Maailmanliigan että naisten World Grand Prix’n.

Maajoukkuetason pelaajille on luvassa leveä työsarka vuodelle 2018. Kansakuntien liiga alkaa pian seurajoukkuekauden jälkeen. Maajoukkueliiga päättyy heinäkuussa, ja MM-kisat ovat edessä syyskuussa. Lisäksi tulevat muun muassa EM-karsinnat.