Piia Korhosella tehot kohdillaan Bundesliigassa

Lentopalloilija Piia Korhonen pelasi erinomaisen ottelun Dresdenin kukistaessa Saksan Bundesliigan ”suomalaisderbyssä” Münsterin 3-0.

Münsteriä edustavat keskitorjuja Roosa Laakkosen ja passari Katja Kylmäaho. Hakkuri Korhonen tykitti kolmeen erään peräti 22 pistettä.

– Pelasimme huomattavasti paremmin kuin avauspelissä viikkoa aiemmin. Vastaanotto oli parempaa ja hyökkäsimme monipuolisesti sekä virheettömämmin, Korhonen kommentoi.

Kylmäaho ei kentällä käynyt, mutta Laakkonen pääsi mukaan toisessa erässä tehden yhden pisteen.

– Olimme koko ajan jäljessä kaikilla osa-alueilla. Varsinkin Piia oli ihan liekeissä. Itse pääsin nyt pelaamaan jännityksen pois, Laakkonen totesi.

Nantes parantaa

Ranskassa Laura Pihlajamäen edustama Nantes kukisti vieraissa Quimperin 3-1.

– Paransimme paljon viikon takaa ja erityisesti pidimme nyt kentällä hauskaa. Havaijilainen yleispelaajamme oli tänään todellakin liekeissä ja torjunta-puolustus toimi hyvin. Keskipelissä temmot eivät sattuneet kohdilleen, Pihlajamäki kehui ja harmitteli.

Roosa Koskelon viikko piti sisällään Mestarien liigaa, jossa slovenialainen Branik Maribor eteni kahdella 3-0-voitolla Brckosta (Bosnia ja Hertsegovina) 3. kierrokselle.

– Brcko on aika hyökkäysvoimainen joukkue, mutta meitä vastaan niillä tökki vastaanotto todella pahasti. Näin he eivät saaneet hyökkäyksestä kaikkea tehoa irti. Meidän torjunta-puolustus toimi hyvin ja se oli varmasti isoin avain voittoon, Koskelo kertasi.

Branik kohtaa seuraavalla kierroksella puolalaisen Rzeszowin, joka pudotti jatkosta israelilaisen Kfar Saban kahdella 3-0-voitolla. Kaksiosaisen ottelun voittaja selviytyy Mestarien liigan ensimmäiseen varsinaiseen vaiheeseen, alkulohkoihin.

Italiassa Pauliina Vilponen piipahti kentällä lyhyesti toisessa erässä, kun hänen edustamansa Brescia otti kotivoiton Mondovista Italian A2-liigassa 3-0.

Tiiamari Sievänen pääsi loppupelistä kentälle, kun Volero Zürich löi sunnuntaina Sveitsin liigassa Cheseauxin 3-0. Lauantaina Volero ehti jo voittamaan Könizin 3-1. Könizin apuvalmentajana toimii Teemu Oksanen.

Belgian liigassa passari Eveliina Koljonen pelasi koko ottelun Charleroin hävittyä vieraissa Gentille 1-3.

Ranskan kakkosliigan suomalaiskamppailussa Jasmine Tahvanaisen Mougins löi Annina Keinosen Romanaisin 3-0. Molemmat suomalaiset pelasivat koko ottelun.

– Olipa kiva päästä vaihtamaan muutama sana pelin jälkeen ihan suomeksi, Tahvanainen naureskeli.

Lentopalloliitto / Toni Flink