Bundesliigan pistetilaston kärjessä Suomen Piia Korhonen

Lentopallon Bundesliigan suomalaiskvartetilla oli kokonaisuudessaan mainio viikonloppu. Kaikkien joukkueet voittivat ottelunsa.

Piia Korhonen oli taas kentän pistekuningatar Dresdenin hakiessa voiton Wiesbadenista erin 3-1. Korhonen teki 22 pistettä, ja oma peli jäi plussalle 16 pinnan verran.

– Hävisimme avauserän huonoon torjuntaamme. Sideout oli koko pelin ajan hyvä, syötössä kaveri teki meitäkin enemmän virheitä. Huikea fiilis oli pelata suuren ja äänekkään yleisön edessä, Korhonen kehui.

Korhonen johtaa Bundesliigan pistetilastoa tehtyään 21,3 pistettä peliä kohden kolmella ensimmäisellä kierroksella.

Kaisa Alanko kävi pariin otteeseen kentällä passaamassa Denise Hanken tilalla, kun sarjakärki Schwerin otti 3-0-kotivoiton Aachenista.

– Vaikka tulos olikin 3-0, niin silti peli oli todella tiukka kaksi erää. Kolmannessa erässä saimme vastaanottoa vähän rikki ja voitettiin selvemmin erä, Alanko kertasi.

Roosa Laakkosen ja Katja Kylmäahon Münster puolestaan voitti Potsdamin 3-1.

– Meillä oli todella hyvä treeniviikko alla, ja saatiin se näkymään pelissä. Pelasin koko ottelun, ja Katja kävi kaikissa erissä minun tilalla syöttövaihdossa, Laakkonen kertoi.

– Meidän ihanat fanit olivat matkustaneet kannustamaan meitä seitsemän tunnin matkan päähän, ja heidän kannustus oli huikeaa koko pelin ajan. Tästä viikosta tulee kaikin puolin mukava. Tuplaviikonloppu kotona sekä molempien vanhemmat tulevat käymään, kahdeksan pistettä tehnyt Laakkonen iloitsi.

Lentopalloliitto / Toni Flink