Janne ”Rojo” Heikkinen poikien valmentajaksi – hakijoista 11 ulkomailta

Entinen maajoukkuepelaaja Janne Heikkinen, 41, on valittu poikien valmennuskeskusvalmentajaksi Lentopalloliiton valmennuskeskukseen Kuortaneelle. Heikkinen aloittaa tehtävässä marraskuun loppupuolella.

”Rojo” Heikkisellä on 2,5 vuoden määräaikainen sopimus. Hänen vastuulleen tulevat vuosina 1999-2000 syntyneet pojat ja tuleva uusi ikäluokka 2003-2004. Heikkinen toimii päävalmentajana poikien maajoukkueessa, joka osallistuu alle 20-vuotiaiden EM-karsintoihin 26.-29. huhtikuuta Tshekissä. EM-kisat ovat 14.-22. heinäkuuta Hollannissa ja Belgiassa.

Heikkinen opiskelee parhaillaan lentopallon ammattivalmentajatutkintoon tähtäävässä Volley-VAT-koulutuksessa ja jatkaa Kuortaneella opiskelua tavoitteenaan valmentajan erikoisammattitutkinto.

– Odotan kovasti nuorten kanssa työskentelyä. Olen kokenut sen hirveän hedelmälliseksi. Nuoria on mukava valmentaa, kun näkee heidän kehittymisensä. Toivon kovasti, että pystyn antamaan nuorille oppia kaikesta itse kokemastani, Heikkinen sanoo.

Heikkinen on toiminut aiemmin tyttöjen aluevalmentajana Lounais-Suomessa ja nyt viimeiset viitisen vuotta lukioikäisten valmentajana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa.

– Olen nyt myös valmentanut F-ikäisiä pikkujunnuja, kun oma poika on siinä iässä, Heikkinen kertoo.

Lentopalloliitossa Heikkisen tulo valmennuskeskusvalmentajaksi otettiin ilolla vastaan.

– Olen erittäin onnellinen Jannen valinnasta. Tehtävään haki 14 osaavaa valmentajaa, joista 11 ulkomailta. Päätöksessä painoi Jannen vahva sitoutuminen nuorten pelaajien kehittämiseen ja oma nöyrä halu kehittyä valmentajana. Saimme tehtävään Suomen lentopallon näkökulmasta parhaan vaihtoehdon, Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi sanoo.

Keskitorjujana pelannut Heikkinen on miesten maaottelujen kaikkien aikojen tilastossa 10. sijalla 236 maaottelullaan. SM-tason otteluita hänellä on 180 kappaletta.

Heikkinen teki pitkän ammattilaisuran ulkomailla Italiassa, Itävallassa, Kreikassa, Espanjassa ja Puolassa. Hän saavutti muun muassa Mestarien liigan hopeaa 2002 ja pronssia 2008. Hänet valittiin 2007 ja 2008 Suomen parhaaksi lentopalloilijaksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote