Lentopallon Mestarien liigaa Hämeenlinnaan, Vantaalle ja Turkuun

VaLePa pelaa lentopallon Mestarien liigan alkulohkon kolme kotipeliään eri paikkakunnilla: Hämeenlinnassa, Vantaalla ja Turussa.

Avausottelunsa VaLePa, joka pelaa eurokentillä sponsoroidulla nimellä Ford Store Levoranta Sastamala, järjestää Hämeenlinnan Elenia Areenassa tiistaina 5. joulukuuta. Vieraaksi tulee kreikkalainen PAOK Thessaloniki.

Tiistaina 19. joulukuuta pelataan Vantaan Energia Areenassa saksalaista VfB Friedrichshafenia vastaan.

Kolmannessa lohkopelissä turkkilainen Halkbank Ankara tulee vastaan upouudessa Kupittaan palloiluhallissa Turussa. Päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon. Todennäköisesti ottelu pelataan helmikuun alussa.

VaLePan kotisali Vexve Areena Sastamalassa on liian pieni. Mestarien liigan lohkovaiheessa katsomosta pitää löytyä 3 000 istumapaikkaa.

– Pelipaikka ei ole meille mikään ongelma, jos siitä ei tehdä ongelmaa, valmentaja Sami Kurttila sanoo.

– Meillä on kovan luokan pelimiehiä, jotka ovat pelanneet monenlaisissa saleissa, myös Mestarien liigaa. Minä lähden siitä, että tästä lohkosta mennään jatkoon.

Passari Mikko Esko odottaa innokkaasti Mestarien liigan lohkopelejä.

– Onhan tämä upea tilanne. Kun kolme vuotta sitten kun palasin VaLePaan, en olisi uskonut, että nyt pelataan Mestarien liigaa. Viime kaudella me voitettiin Suomessa kaikki mahdollinen ja sitä myöten päästiin Mestarien liigaan. Yksi unelma on toteutunut. Meillä on kaikkein tasaisin lohko ja kaikki saumat mennä jatkoon, Esko sanoo.

Maanantaina VaLePa tiedotti suunnitelmistaan mediatilaisuudessa Helsingissä.

VaLePa on ensimmäinen suomalainen joukkue, joka pelaa lentopallon Mestarien liigan ensimmäisessä varsinaisessa vaiheessa. Naisten Mestarien liigassa alkulohkoon pääsi ensimmäisenä LP Salo. Salolaisjoukkue (kotimaassa LP Viesti) kävi kuusi kovaa matsia kaudella 2014–2015.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote