Pölkky Kuusamolle kotitappio seurahistorian ensimmäisessä europelissä

Pölkky Kuusamo koki historiansa ensimmäisessä lentopallon eurocupin ottelussa kotitappion belgialaiselle Charleroi Volleylle.

Lopputulos naisten Challenge Cupin ottelussa kirjattiin muotoon 1-3 (25-20, 17-25, 24-26, 23-25). Vierasvoittoa oli juhlimassa muiden muassa suomalaispassari Eveliina Koljonen.

Kuusamolaiset omasivat mahdollisuuden 2. kierroksen avausottelussa paljon parempaankin tulokseen, mutta vieraat puristivat kahdessa viimeisessä erässä erien loput itselleen.

Avauspelin tulos tietää sitä, että päästäkseen jatkoon Pölkyn pitää voittaa toinen osaottelu vähintään 3-1 ja päälle kultainen erä. Ottelu pelataan Charleroissa ensi viikon torstaina.

Lentopallo.info arpoo liput kahdelle historialliseen Mestarien liigan otteluun – klikkaa tästä

Kuusamolaisten ehdoton ykkösvalopilkku oli vasta 15-vuotias Petra Tauriainen, joka avasi kansainvälisen peliuransa kahdella ässäsyötöllä avauserässä. Myöhemmin Tauriainen syötti vielä kolmannenkin ässän.

Kuusamossa paikan päällä peliä seurasi 567 katsojaa. Pölkky Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo piti kokemuksesta.

– Älyttömän hieno tapahtuma, ei ollut toivoakaan huutaa kentälle ohjeita, kun meteli oli niin kova. Täytyy olla kiitollinen yleisölle sekä seuralle, että saatiin tämmöinen tapahtuma järjestymään, Alatalo kommentoi.

– Pelistä jäi hampaankoloon, että ihan niin rentoon esitykseen ei pystytty kuin liigapeleissä. Tuli harmittavia virheitä. Belgiaan meidän ei tarvitse todellakaan lähteä valmiiksi hävinneinä, vähän rentoutta lisää ja suorittamisen tasoa ylemmäksi, niin taistelemme voitosta.

Pölkyn tehonaisia olivat Olena Prokopenko (19 pistettä), Essi Helminen (18) ja Malina Terrell (17). Koljosen pyörittämänä vierasjoukkueen tehokkain oli keskipelaaja Johanna Alons, jolle kertyi 16 pinnaa.

Vieraita kiinnosti matkalla lentopallon lisäksi paikalliseksotiikka:

Pölkky Kuusamo on lentopallon eurocupeissa 15. suomalainen naisjoukkue ja kaikkiaan 43. joukkue. Challenge Cup on eurocupien kolmostaso.

Mestaruusliiga / Toni Flink