Katsaus Suomen MM-kisavastustajiin

Tommi Siirilä kuuluu Suomen avainpelaajiin. Kuva: CEV

Suomelle avautuu ensi vuonna MM-kisoissa loistava tilaisuus todistaa lentopallotasonsa. Vastaan asettuu viisi kovaa vastustajaa.

Syyskuussa 2018 käytävissä kisoissa Suomen vastustajat ovat Bulgaria, Puola, Iran, Kuuba ja Puerto Rico. Alkulohkon ottelut pelataan Varnassa, Bulgariassa. Yksinkertaisen sarjan päätteeksi neljä parasta selviytyvät jatkoon.

Suomi
Merkittävien palloilulajien menestynein Suomen maajoukkue lähtee puolustamaan MM-kisojen yhdeksättä sijaa. Historiansa parhaan sijoituksen vuonna 2014 Puolassa saavuttanut Suomi taistelee jälleen kerran jatkopaikasta. Suomen sijoitus lentopallon maailmanlistalla on 18:s.

Bulgaria
Kisojen toinen isäntämaa on kovaa valuuttaa. Maa on maailmanlistalla 14:ntenä. Suomella on mieluisia muistoja Bulgariasta. Viime MM-kisojen viimeisessä ottelussa Suomi nuiji Bulgarian 3-0 ja varmisti upean sijoittumisen yhdeksänneksi.

Puola
Vielä kovempi kanto kaskessa on Puola, maailmanlistan kolmonen ja hallitseva maailmanmestari. MM-kisojen 2014 jälkeen Puolan taso on ollut laskemaan päin, mutta kisoihin on vielä aikaa. Puolassa pelataan yhtä maailman parhaista kansallisista liigoista. Sarjassa pelaavat suomalaiset Eemi Tervaportti ja Elviss Krastins.

Iran
Irania tuskin tunnetaan yhtenä maailman avarakatseisimmista valtioista, mutta lentopallossa se on hilannut itsensä pikku hiljaa maailman huipulle. Viime MM-kisoissa se sijoittui kuudenneksi, ja maailmanlistasijoitus on kahdeksas. Viime kaudella Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu kävi pelaamassa Iranin liigassa.

Kuuba
Yksi lentopallohistorian legendaarisimmista lentopallomaista. Nyt maa on kuitenkin niin alhaalla kuin 16:ntena maailmanlistalla. Toissakesän törkeilyt Tampereella syövät Kuuban arvovaltaa entisestään.

Puerto Rico
Lohkon alimmas rankattu, eksoottinen ja luonnonkatastrofeista kärsinyt maa (oikeammin USA:han kuuluva itsehallintoalue) löytyy maailmanlistan sijalta 29. Joukkueelta löytyy vaarallisia kavereita, kuten kokenut yleispelaaja Ezequiel Cruz ja lupaava hakkuri Jean Carlos Ortiz.

Lentopallon MM-kisat 2018, Italia ja Bulgaria, alkulohkot

Lohko A: Italia, Argentiina, Japani, Belgia, Slovenia, Dominikaaninen tasavalta
Lohko B: Brasilia, Kanada, Ranska, Egypti, Kiina, Hollanti
Lohko C: USA, Venäjä, Serbia, Australia, Tunisia, Kamerun
Lohko D: Bulgaria, Puola, Iran, Kuuba, Suomi, Puerto Rico