Mestarien liigan passaritaisto: Mikko Esko vastaan Matthias Valkiers

Kun VaLePa ja kreikkalainen PAOK iskevät yhteen lentopallon Mestarien liigan historiallisessa ottelussa tiistaina, kohtaavat myös huipputason passarit.

VaLePan, joka pelaa eurokentillä sponsoroidulla nimellä Ford Store Levoranta Sastamala, peliä pyörittää Mikko Esko. Kokenut ”Mesko” on Suomen maajoukkue- ja arvokisasankari, joka on pelannut kotimaan lisäksi muun muassa Italian ja Venäjän piinkovissa liigoissa.

PAOK Thessalonikin valmentaja Daniele Ricci tietää Eskon taidot.

– Olemme valmistautuneet avausotteluun erittäin huolellisesti. Olen seurannut Eskon pelejä aina siitä asti, kun hän pelasi Serie A:ssa. Suomalaisjoukkueella on kaikki hyvin balanssissa. Heidän tärkeimmät pelaajansa ovat Esko ja Olli Kunnari, Ricci kommentoi maanantaina Hämeenlinnassa.

PAOKin vastapari Eskolle on belgialainen Matthias Valkiers. Hän oli johdattamassa syksyllä maataan peräti pronssiotteluun EM-kisoissa. Valkiers, 27 vuotta ja 194 senttimetriä, on aiemmin pelannut muun muassa Romanian mestarijoukkueessa Zalaussa.

VaLePan ja PAOKin välinen ottelu on lentopallon miesten Mestarien liigan ensimmäinen Suomessa. Ottelu pelataan Hämeenlinnan Elenia Areenassa tiistaina kello 19 alkaen.