Kokenut Anssi Vesanen VaLePan jokerikorttina

Mestarien liigassakin menestyvä VaLePa riehui sunnuntaina lentopallon kotimaisessa pääsarjassa Mestaruusliigassa. VaLePa kävi noutamassa 3-0-vierasvoiton Raision Loimulta.

Pienet pisteet Raision Kerttulassa menivät paljon puhuvasti 25-13, 25-12 ja 25-20.


VaLePan yllättäjä oli hakkuri Anssi Vesanen. Keskitorjujana maajoukkueessakin esiintynyt 37-vuotias konkari tuli farmijoukkueesta ylös ja otti paikan hakkurina. Hän viimeisteli 13 pistettä ja ansaitsi joukkueensa parhaan pelaajan kunnian.

– Anssille ensimmäinen peli liigassa hakkurina tänä vuonna. Onnistui kyllä todella hyvin. Ei olla Anssin kanssa oikeastaan edes harjoiteltu yhdessä, passari Mikko Esko taustoitti.

VaLePan ykköshakkuri Urpo Sivula oli ottelusta sivussa. Valmentaja Sami Kurttila ei kertonut tarkkaa syytä poissaoloon, mutta vihjaili pelaajan kärsivän flunssaoireista.

Loimun valmentaja Christophe Achten harmitteli etenkin kahta ensimmäistä erää.

– Tauon jälkeen päästiin sentään vähän lähemmäs omaa tasoamme, mutta noin vahvaa joukkuetta vastaan on vaikea pelata, jos se pelaa yhtä hyvin kuin tänään. Olisi meidän pitänyt silti pystyä paremmin haastamaan. Menetimme yhden avauksen pelaajistamme, kun Ossi Rumpunen lähti Bundesliigaan, joten meidän pitää löytää kuusikon balanssi uudestaan, Achten kiteytti.

Oululainen Lentopalloseura Etta johtaa liigaa. Yhden ottelun vähemmän pelannut VaLePa seuraa pisteen päässä.