LP Salolle arvokas vierasvoitto eurokentillä

Suomen hallitseva lentopallomestari LP Viesti otti hienon vierasvoiton naisten CEV Cupissa. Viesti (eurokentillä LP Salo) nujersi hieman runsaassa tunnissa tshekkiläisen Kralovo Pole Brnon 3-0.

Hakkuri Kertu Laak sekä yleispelaajat Noora Kosonen ja Ronja Heikkiniemi pääsivät kukin yli 10 pisteeseen. Tuore serbivahvistus Dubravka Rakic ei vielä pelannut.


Valmentaja Tomi Lemminkäinen korosti, ettei peli ole vielä selvä.

– Tämä oli yksi parhaista peleistämme tällä kaudella. Ensimmäinen erä oli täydellinen, toisessa ja kolmannessa pidimme tasomme, mutta vastustaja varmaan pelasi lähempänä omaa tasoaan. Molemmat joukkueet vahvistunevat tammikuun peliin, kun saavat loukkaantuneita pelaajiaan mukaan, ja meillä lienee silloin ”Duda” Rakic mukana. Puolivälissä ollaan, muistutti Lemminkäinen Mestaruusliigan verkkosivuilla.

Suomen hopeajoukkueella HPK:lla ei ollut puolestaan suurta sanansijaa kotiottelussaan venäläistä Jenisei Krasnojarskia vastaan. Jenisei voitti suoraan 3-0. HPK:sta keskitorjuja Daniela Öhman oli tuotteliain 10 pisteellään.

HPK-passari Chloe Collinsin kommentit pelin jälkeen:

Kaksiosaisten otteluiden voittajat selviytyvät CEV Cupin 16 parhaan joukkoon. Toiset osaottelut pelataan tammikuussa. CEV Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostaso.