”Järkevä porukka, joka tekee vähän virheitä” – VaLePalla iso haaste Mestarien liigassa

Ford Store Levoranta Sastamala saa tiistaina vastaansa lentopallon Mestarien liigassa saksalaisjoukkue VfB Friedrichshafenin. Ottelu pelataan Vantaalla kello 19 alkaen.


Haaste on suomalaisjoukkueelle (tutummin VaLePa) varmuudella kova. Friedrichshafen säväytti alkulohkojen avauskierroksella voittamalla turkkilaisen Halkbank Ankaran erin 3-1. Toki kovan näytön antoi myös VaLePa: joukkue otti Mestarien liigan historian ensimmäisen suomalaisen otteluvoiton kaatamalla Hämeenlinnassa PAOK Thessalonikin 3-2.

– Friedrichshafen on järkevä porukka, joka tekee todella vähän virheitä. Pelaa aika lailla samalla tyylillä kuin mekin. Hyvät keskarit ja laitahyökkäys. Vastaanotto on vähän eri rytmissä kuin meillä, VaLePan valmentaja Sami Kurttila arvioi Mestaruusliigan verkkosivuilla.

Persoonallisen valmentajan Vital Heynenin vetämä Friedrichshafen on ollut vahva Bundesliigassa, jota se johtaa puhtaalla pelillä hävittyään vain kaksi erää seitsemässä pelissä. Lisäksi joukkue on selvittänyt tiensä Saksan cupin finaaliin.

Friedrichshafenin – lempinimeltään ”Häfler” – tähtiin lukeutuu kokenut passari Simon Tischer, jolla on takana lukuisat arvokisat Saksan väreissä. Hänen vastaparinsa on puolalainen hakkuri Bartlomiej Boladz. Boladz on 23-vuotiaana vasta menossa kohti parhaita vuosiaan.

Peräti 210-senttinen Jakob Günthör touhuaa keskitorjujana. Varsinainen epeli on kreikkalainen yleispelaaja Athanasios Protopsaltis, joka on pelipaikkaan nähden lyhyt kaveri, 185-senttinen.

– Vuoden viimeinen peli koittaa, ja haluamme Mestarien liigan lohkossa kärkeen, saksalaisjoukkue ilmoitti somessa.

Tällä kertaa Veikkauskin on herännyt ja ottanut VaLePa-Friedrichshafen-ottelun kohteekseen. Vierasjoukkue on Pitkävedossa suosikki kertoimella 1,32. VaLePan voitto palauttaisi asetetun panoksen 3,05-kertaisesti.