HPK ei tuudittaudu huippuvireeseen – ”Keväästä tulee vaikeampi”

HPK jyrää lentopallon naisten Mestaruusliigan kuumimpana joukkueena.

Kymmenen viime ottelua huomioivassa kuntopuntarissa Kerholla on täydet kymmenen voittoa ja eräero 30-10. Sarjapisteitä on ajanjaksolta 26.

Kuntopuntarin kolmen kärjen täydentävät OrPo ja LP Viesti, joilla on kummallakin 24 pinnaa kasassa. LP Kangasala (7 pistettä), Nurmon Jymy (5) ja Woman Volley (1) löytyvät puntarin pohjilta.


HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini on tulostasoon tyytyväinen, mutta muistuttaa edessä olevista haasteista.

– Keväästä tulee vaikeampi, meillä on tammikuussakin yhdeksän ottelua 25 päivässä. Siitä tulee stressaavaa joukkueelle, Chiappini sanoi Coach’s Couch -haastattelussa.

Pölkky Kuusamo on jäänyt kärjen vauhdista ainakin toistaiseksi. Asiaa saapuu auttamaan yhdysvaltalainen yleispelaaja Mandy Sifferlen, joka vaikuttaa vähintäänkin innostuneelta uudesta pestistään.

– Ensimmäinen viikko ja uusi vuosi olivat mahtavat. En voi kyllin kehua tähänastisia kokemuksiani, ja vuodesta 2018 tulee vaan parempi! Joukkue ja perhe ovat täynnä toisistaan välittäviä, kivikovia lentopalloilijoita, Sifferlen ilakoi somessa.

HPK keikkuu kärjessä myös Mestaruusliigan varsinaisessa sarjataulukossa 35 pisteen saldollaan. Viesti majailee toisena (33), ja 32 pisteen joukkueet ovat OrPo ja Pölkky.

Suomen Cupia pelataan viikonloppuna, joten liigapelit jatkuvat ensi viikolla.