Isku härnäsi VaLePaa – ”Palloa kaivettiin puolin ja toisin”

Rantaperkiön Isku ei päästänyt VaLePaa helpolla lentopallon Mestaruusliigan kotiottelussaan Tampereen Pyynikillä. VaLePa vei ottelun lopulta erin 1-3 (25-23, 19-25, 16-25, 23-25).

Pyynikillä osa VaLePan vaihtomiehistä sai odotetusti peliaikaa. Yleispelaajat Niko Suihkonen ja Peetu Mäkinen olivat avauksessa, samoin hakkuri Anssi Vesanen ja keskitorjuja Jacob Guymer.

Iskun avauksessa olivat passari Mauri Kurppa, hakkuri Mika Mäntylä, yleispelaajat Tomi Mutka ja Matti Hietanen, keskitorjujat Tatu Härkönen ja Ilari Toimela sekä libero Tommi Roininen.

– Ennen peliä vasta kerrottiin kuusikko, mutta vähän aavistelin, että olisin tänään avauksessa, VaLePan Niko Suihkonen sanoi.

– Kahdessa pelissä olen ollut avauksessa, joten ei jännitä enää niin paljon. Mukavaa on aina pelata. Ekassa erässä tuli liikaa helppoja palloja meidän puolelle, kolmanteen ja neljänteen erään onnistuttiin parantamaan torjunta- ja puolustuspeliä. Hyökkäsimme 50 prosentin tehoilla ja teimme aika vähän virheitä.




VaLePan valmentaja Sami Kurttila piti peliä tiukkana.

– Kaikki kunnia siitä Iskulle, minusta oli hyvätasoinen peli. Palloa kaivettiin puolin ja toisin. Ensimmäinen erä oli meiltä heikko, todella vähän puhuimme kentällä, eikä kaveri tiennyt, kuka tekee mitä vieressä. Annoimme sillä Iskulle monta helppoa pistettä, Kurttila näki.

– Saimme toiseen erään kaivettua kovuutta, mutta lähdimme tyhmästi lyöntikilpailuun mukaan. Ei meidän tarvitsisi lähteä kilpailemaan sillä, kumpi lyö kovempaa. Vastassa oli paras Isku, jonka olen tällä kaudella nähnyt. He laittoivat kaiken likoon, eivätkä pisteet tulleet meille tänään helpolla. Totta kai nuorten miesten täytyy ansaita rintakarvansa, mutta meillä on harjoitusten taso niin kova, että ei epäilytä laittaa kentälle ketään.

Lähde: Iskun tiedote