Tuomas Sammelvuo: Erittäin mielenkiintoinen muutos otteluohjelmaan

Lentopallon MM-kisojen otteluohjelma sisältää Suomen osalta pienen yllätyksen. Avausottelunsa jälkeen Suomella on nimittäin neljä välipäivää – ja niiden jälkeen neljä peliä viidessä päivässä.

Lentisäijien päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ottaa muutoksen haasteena.

– Ensimmäisen pelipäivän aikaistuminen kolmella päivällä aiheuttaa meille tietysti sen, että myös sitä edeltävän viikon ohjelma on mietittävä hiukan uudelleen, jotta lähestyminen kisoihin saadaan tehtyä viimeisen päälle, Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.


– Sen jälkeen tulee neljä päivää ja sitten tiukka ohjelma. Nuo neljä päivää ovat hyvää aikaa palautua ja viilata vielä fysiikkaa, ja muutenkin virettä avausottelun jälkeen. Noille välipäiville pitää suunnitella myös ehkä jotain muuta kuin pelkkää harjoittelua, jottemme ole pelkästään salilla ja hotellilla. Erittäin mielenkiintoinen muutos otteluohjelmaan myös meille siis.

MM-kisat järjestetään Italiassa ja Bulgariassa 9.–30. syyskuuta. Kaksi alkulohkoa pelataan Italiassa ja kaksi Bulgariassa. Suomi pelaa Bulgarian Varnassa. Kustakin lohkosta pääsevät neljä parasta jatkoon.

Jos Suomi pääsee jatkoon, mahdollisia pelipaikkoja ovat Bulgariassa Varna ja Sofia sekä Italiassa Milano.

Toinen kierros pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa. Jatkoon pääsee kuusi joukkuetta, jotka pelaavat kolmannen kierroksen kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Kolmas kierros, välierät ja mitalipelit käydään Torinossa.

Suomen ottelut MM-alkulohkossa