Viesti ja HPK pettyivät – OrPo pelasti päivän eurokentillä

Lentopallon naisten Suomen mestari LP Viesti epäonnistui Euroopan lentopalloliiton CEV Cupissa. Vaikka joukkue (eurokentillä LP Salo) voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa 3-0, jatkoon eteni tshekkiläisvastus Kralovo Pole Brno.

Brno voitti toisen osaottelun keskiviikkona Salossa 3-0. Kun yhteistulos oli tasan, pelattiin ns. kultainen erä. Sen vieraat veivät pistein 15-13.


Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen oli suorasanainen joukkueen esityksestä.

– Vastustaja sai nyt liikkeelle parhaan kokoonpanonsa, ja se näkyi. Monissa tilanteissa ennen ottelua varoiteltiin, että Brno on kova joukkue, eikä jatkopaikka ollut meille mitenkään varma. Me tiesimme sen, nyt sen tietää myös koko Salo, Lemminkäinen tilitti.

– Brno pelasi huippuottelun, eikä meillä ollut oikein yhteenkään erävoittoon otetta. Jokaisen pelipaikan pelaaja heillä oli tänään meidän vastaavaa parempi. Myös valmennuspuolella koimme tappion, vieraiden valmistautuminen tähän peliin oli meitä parempi.

CEV Cupista sai lähtöpassit myös HPK, joka oli vastaantulija venäläistä Jenisei Krasnjojarskia vastaan. CEV Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostaso.

OrPo pelasti päivän

Kolmostasolla Challenge Cupissa Oriveden Ponnistus toi lohtua suomalaistunnelmiin. OrPo voitti vieraissa kosovolaisen KV Kastrioti Ferizaj’n puhtaasti 3-0. OrPo oli parempi myös kotiottelussaan.

Franciele Stedile oli OrPon tehopelaaja 17 pisteellään.

– Kosovon joukkue pelasi täällä paremmin kuin kotonaan. Teimme liikaa virheitä, mutta kuitenkin 3-0-voitto oli hyvä asia, kommentoi Stedile.

Suomalaisjoukkue selviytyi Challenge Cupin 16 parhaan joukkoon. Tshekkiläinen TJ Ostrava on seuraava vastustaja.