Hurrikaani-Loimaa ponnisti somessa kärkeen

Lentopallon miesten Mestaruusliigan joukkueiden seuraaminen somessa lisääntyy. Onnistunut kampanjointi näyttelee kehityksessä avainroolia.

Vajaat kaksi kuukautta sitten Lentopallo.info selvitti joukkueiden somesuosiota. Koska Facebook on ylivoimaisesti käytetyin somekanava, muuttujana käytettiin Facebook-tykkääjien määrää.

Sen jälkeen miesten liigan seurojen keskimääräinen tykkääjämäärä on kasvanut 6,7 prosentilla. Liigaseuralla on keskimäärin 2 794 tykkääjää.


Joulukuussa somen ”sarjataulukkoa” johti Kokkolan Tiikerit. Kakkosena ollut Hurrikaani-Loimaa sisuuntui ja aloitti Facebook-kampanjan, jonka tarkoituksena oli nostaa tykkääjämäärä viiteen tuhanteen. Täkynä käytettiin palkinnoksi asetettua Matti Oivasen pelipaitaa.

Maanantaina Hurrikaani sai ensimmäisenä suomalaisena lentopalloseurana 5 000 tykkääjän rajan rikki.

Tiikerit on ottanut hauskaan nokitteluun osaa, ja käynnissä olevassa arvonnassa on palkintona Antti Leppälän pelipaita. Samaiseen 5 000:n rajaan on vielä jonkin verran matkaa.

Myös oululainen Lentopalloseura Etta on huomioinut tilanteen. Sekin avasi arvonnan, mutta hieman erilaisella asenteella.

– Me ei lähetä kalastamaan lisää tykkäyksiä, vaan haluamme jakaa tämän (Jiri Hännisen käyttämän) pelipaidan jo meistä tykänneille mahtaville seuraajillemme, seura ilmoitti.


Lentopallo.info tervehtii ilolla lentopallon sähköistynyttä some-elämää. Sosiaalinen media on kanavista vain yksi, mutta tänä päivänä ohittamattoman tärkeä sellainen. Suosittujen palloilulajien joukossa lentopallo jahtaa vielä muita lajeja, mikä kävi selväksi toisessa selvityksessämme.

Suosituimmat lentopallon miesten Mestaruusliigan joukkueet somessa

Facebook-tykkääjien määrän mukaan

Joukkue Facebook-tykkäyksiä
1 Hurrikaani 5023
2 Tiikerit 4783
3 VaLePa 4224
4 Etta 4005
5 LEKA 2874
6 Loimu 2196
7 Sampo 2005
8 Ducks 1717
9 Lakkapää 1394
10 Isku 1270
11 Akaa 1246

Facebook-lukemat kerättiin 30.1.2018.