Mestarien liigassa liian kova vastus VaLePalle – ”Tasoero tuli selväksi”

Kuva: CEV.lu

VaLePan lentopallon Mestarien liigassa erin 3-0 voittanut Halkbank Ankara oli isäntiä parempi niin syötöissä, hyökkäyksissä kuin torjunnoissa.

Varsinkin erien lopuissa joukkueen kovuus tuli esiin. Joukkueen tehomieheksi nousi serbialainen yleispelaaja Nemanja Petric 18 pisteellään.

– Onhan tuo perkeleen kova joukkue tuo Halkbank, valmentaja Sami Kurttila huokaili Turussa pelin jälkeen.


– Ensimmäinen erä harmittaa tosi kovasti. Me tehtiin lopussa selkeitä virheitä, ja kaveri voitti niiden avulla erän. Toiseen erään katosi syöttövastaanotto. Kolmanteen saatiin sentään kunnon kapina aikaan, ja pelistä jäi vähän parempi maku. Halkbank on huikea hyökkäysporukka, ja sillä on viisi kovaa hyppysyöttäjää. Hyökkäyksen voimassa ja aggressiivisuudessa nähtiin se ero heidän ja meidän välillä.

VaLePalla (Ford Store Levoranta Sastamala) on edessä vielä vieraspelit Friedrichshafenin ja PAOKin luona.

– Periksi ei anneta, ja kyllä mennään täysillä loppuun asti, Kurttila vakuutti.

Passari Mikko Esko kehui myös vastustajan kovuutta.

– Kolmas peli kun ollaan hävitty 3-0 ei fiilikset ole kovin korkealla. Tasoero tuli pelissä selväksi. Kovuus on vastustajalla rautaa. Me pysyttiin erissä mukana aika pitkälle, mutta lopussa vastustaja oli aina kovempi. Ei me niin huonosti pelattu, mutta se ei vaan tällä tasolla riittänyt. Huippupelillä voitaisiin voittaa nämäkin ottelut. Vastustajalla on pelaajia, jotka ovat pelanneet näitä otteluita monia vuosia, Esko tuumiskeli.


Halkbankin valmentaja ja pelaajat kehuivat Kupittaan palloiluhallin tunnelmaa. Ottelussa oli 2 600 katsojaa ja meteli sen mukainen.

– Täällä oli hieno tunnelma tänään. Oli mukava voittaa, ja peli oli meiltä erinomainen esitys, Halkbankin serbialainen päävalmentaja Slobodan Kovac totesi.

Friedrichshafen ja Halkbank jatkavat pudotuspeleihin. VaLePalta jatkopaikka vaatii käytännössä voitot molemmista jäljellä olevista otteluista.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote