VaLePan kotiotteluille tappiollinen loppu Mestarien liigassa

Kuva: CEV.lu

VaLePa kärsi torstaina kotitappion lentopallon Mestarien liigassa. Turkkilainen Halkbank Ankara voitti Turussa pelatun ottelun 3-0.

Neljän ottelun jälkeen VaLePalla (eurokentillä sponsoroidusti Ford Store Levoranta Sastamala) on koossa voitto ja kolme tappiota. Alkulohko-otteluita on jäljellä vielä kaksi.


Halkbank varmisti paikan jatkoon. Pudotuspeleihin lohkosta on selviytynyt myös saksalainen Friedrichshafen. VaLePalla on mahdollisuudet jatkoon lohkokolmosena. Käytännössä se vaatii vierasvoiton niin Friedrichshafenista kuin kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista.

Torstaisessa ottelussa VaLePa aloitti kohtuullisesti, ja avauserä päättyi vieraille pistein 25-21. Kahdessa seuraavassa erässä isännillä oli vähänlaisesti sanansijaa: 25-18, 25-21.


VaLePan aloituskokoonpanon muodostivat passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Olli Kunnari ja Erik Sundberg sekä keskitorjujat Markus Kaurto ja Tommy Carmody. Liberona pelasi Florian Ringesis.

Kupittaan uudessa palloiluhallissa ottelua seurasi 2 600 katsojaa. Kolmen kotiottelun yleisökeskiarvo oli komea 2 550.  VaLePa on ensimmäinen suomalainen miesjoukkue nykymuotoisessa Mestarien liigassa.