Isku rohkea ja tasapainoinen, mutta LEKA vei viisieräisen

Kuva:  Jyri Kivimäki

Lentopallon Mestaruusliigan perjantaisessa jännitysottelussa kuopiolainen LEKA Volley kaatoi kotonaan Rantaperkiön Iskun erin 3-2.

Isku voitti vieraskentällä kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten loppuivat eväät. LEKA vei kolme seuraavaa 25-18, 25-22 ja 15-12.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat meidän rohkeinta ja tasapainoisinta peliämme. Uskalsin odottaa, että LEKA tulee pitkän erätauon jälkeen (kahden erän jälkeen) kovaa, ja meillä ei sipuli ihan kestänyt. Paremmalle hävittiin loppuviimein, mutta harmittaa, kun ei voittoa tullut, Iskun valmentaja Oskar Muurinen sanoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.


LEKA-luotsi Jukka Tuovinen korosti, että kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan Iskun aggressiivisuuteen kahdessa ensimmäisessä erässä.

– Helpot pallot kääntyivät aina Iskulle, vaikka vastaanotto toimi. Kolmannessa erässä syöttö alkoi purra, ja tehtiin lopulta parempia ratkaisuja. Voitto on tärkeä, ja peli parani todella paljon loppua kohden, tuumi Tuovinen.


Iskun kokenut pelimies Matti Hietanen tehtaili yleispelaajan paikalta peräti 28 pistettä. LEKAn hakkuri Samuli Kaislasalo taas ehti 22 pisteeseen.

LEKA on liigassa viidentenä, Isku kymmenentenä eli toiseksi viimeisenä. Sarjaa johtaa Mestarien liigassakin taisteleva VaLePa.