Puolan lentopallomaajoukkueen valmentajaksi Vital Heynen

Kuva: CEV.lu

Puolan lentopalloliitto on nimittänyt maan lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi Vital Heynenin.

Belgialainen Heynen on aiemmin valmentanut maajoukkuetasolla Saksaa ja Belgiaa.


– Hieno haaste, fantastinen maa, parhaat fanit, pelaajilla todella paljon potentiaalia. Mietin tarkkaan, miten hyödynnän tämän kaiken. Yksi asia on varma. Kun voimat yhdistetään, Puolaa saa, minkä ansaitsee eli joukkueen, josta voi olla ylpeä, Heynen kertoi somessa.

Myös suomalaiselle lentopalloyleisölle Heynen on varsin tuttu. Takavuosina hän pelasi Mikko Eskon passariparina belgialaisessa Noliko Maaseiksissa. Tällä hetkellä hän valmentaa VfB Friedrichshafenia, joka pelaa samassa Mestarien liigan lohkossa VaLePan kanssa.


Puola on lentopalloilun hallitseva maailmanmestari. Heynenin ja Puolan haasteita tänä vuonna ovat muun muassa uusi kansainvälinen liiga Volleyball Nations League sekä MM-kisat.

Heynen on siinä määrin persoonallinen kaveri, että hän vaikka haastattelee itse itseään: