Lentopallon Mestaruusliigan viikonlopun viisi kiinnostavinta ottelua

Kuva: CEV.lu

Mestaruusliigaan on luvassa mahtava viikonloppu. Lentopallon kotimaisen pääsarjan ohjelmasta löytyy peräti 12 ottelua.

Miesten Mestaruusliigassa pelataan seitsemän ottelua, ja naisten liigassa koetaan viisi kamppailua. Seuraavassa viikonvaihteen viisi kiinnostavinta koitosta.

5. Lauantai, naiset: OrPo – Nurmon Jymy

Lauantaina kohtaavat Euroopan kentilläkin urheasti esiintynyt OrPo ja nousijajoukkue Jymy. OrPo haluaa pitää kiinni pudotuspelien kotiedusta, mutta rahkeet jopa sarjakakkoseksi ovat olemassa. Jymyn pirteys hyytyi loppuvuodesta pahan kerran. Uuden vuoden puolella ilme on taas kirkastunut.


4. Lauantai, miehet: Vantaa Ducks – VaLePa

Viikko toi VaLePalle murskatappion Mestarien liigassa ja varmistuksen siitä, että pelit jäävät alkulohkoon Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa. Miten ryhmä kokoaa itsensä Vantaan-matkalle? Ismo ”Iska” Tuomisen luotsaama Ducks ei anna tuumaakaan tappelematta, sillä kamppailu paikasta pleijareihin käy kuumana.

3. Lauantai, naiset: LiigaPloki – LP Kangasala

Vierasjoukkue Kangasala porhaltaa liigan kovavireisimpänä joukkueena, meneillään on neljän ottelun mittainen voittoputki. Neljän parhaan sakkiin ei ole enää asiaa, mutta joukkue pyrkii taatusti pitämään hyvän fiiliksen yllä runkosarjan loppuun asti. LiigaPloki puolestaan kärvistelee neljän ottelun tappiosarjassa.

2. Lauantai, miehet: Kokkolan Tiikerit – Sampo Volley

Perättäisvoitot napsinut Tiikerit jahtaa Ducksia pudotuspeliviivalla. Varsinkaan kotikentällä ei sovi pisteitä tuhlailla, sillä jäljellä on enää viisi runkosarjaottelua. Hakkuri Fredric Gustavsson on ollut pelipäällä. Lauantaina vieras on melkein kinkkisin mahdollinen: kymmenen ottelun kuntopuntarilla Sampoa kovempi on vain hallitseva Suomen mestari ja sarjaykkönen VaLePa.

1. Sunnuntai, naiset: LP-Vampula – Woman Volley

Tämä ei ole mikään jumbofinaali, vaan viikonlopun mielenkiintoisin mittelö Mestaruusliigassa. Rovaniemeläinen WoVo on parantanut pelaamistaan pikku hiljaa, ja viime viikonloppuna riemu vihdoin repesi ryhmän otettua kauden ensimmäisen voittonsa. Nelli Rantasen 18 pistettä tahdittivat 3-2-voittoa LiigaPlokista.


Viimeisestä jaossa olevasta pudotuspelipaikasta kilvoittelevat nimenomaan LP-Vampula ja WoVo. Vampulalla ovat edessä kovat paikat kotisalissa, sillä alla on peräti kahdeksan ottelun mittainen tappioputki ja kyseessä kauden tähän mennessä tärkein ottelu.

Mukavaa viikonloppua – käykää matseissa