Mikko Oivanen timanttisessa vireessä Euroopan kentillä

Kuva: CEV.lu

Pitkän linjan hakkuri Mikko Oivanen on löytänyt loistavan pelivireen jälleen kerran.

Oivasen edustama kreikkalaisseura Olympiakos etenee hyvää vauhtia kohden Euroopan Challenge Cupin välieriä. Puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa keskiviikkona Olympiakos voitti vieraissa belgialaisen Par-Ky Menenin erin 3-1.

Toisen polven huippupelaaja Fabian Drzyzga passasi, ja Oivanen mätki 15 pistettä. Suomalaisen oma peli jäi komeasti 12 pinnaa hyvän puolelle. Mikko kirjautti myös kaksi ässäsyöttöä ja kaksi torjuntapistettä.


– Hyvää peliä meiltä, toisen erän herpaantuminen oli oikeastaan ensimmäinen tuollainen koko kaudella. Sen jälkeen päästiin taas normaaliin rytmiin. Pieni halli tuotti meille hankaluuksia vastaanotossa, vaikka vastustajan syöttö ei ollut erityisen kova. Kotona on varmasti helpompaa, Oivanen, 31, sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Oivanen oli yksi avainpelaajista, kun Suomi saalisti sensaatiomaisen neljännen sijan EM-kisoissa vuonna 2007. Hän on sittemmin lopettanut maajoukkueuransa. Tuore kausi eurokentillä kuitenkin vakuuttaa. Hän komeilee Challenge Cupin pistepörssin ykkösenä. Hän on tehnyt kaikkiaan 103 pistettä ja 4,29 erää kohden. Tappolyönneissä hän on kakkosena (84).


Challenge Cupin tilastoissa on kova pohjoiseurooppalainen komento, sillä virolainen Oliver Venno on pistepörssissä kakkosena ja tappolyönneissä ykkösenä. Venno pelaa Antti Siltalan kaverina turkkilaisessa Maliye Piyango SK Ankarassa. ”Milli” voitti kotiottelussaan bulgarialaisen Montana Volleyn 3-0.

Challenge Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostaso.