Woman Volley vääntää urheasti pudotuspelipaikasta

Rovaniemeläinen Woman Volley ja LP-Vampula käyvät edelleen kamppailua viimeisestä avoinna olevasta pudotuspelipaikasta lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Sunnuntain huipputärkeässä keskinäisessä ottelussa LP-Vampula taivutti 3-2-taisteluvoiton ja otti taas pisteellä eroa WoVoon, joka majailee sarjan viimeisenä. WoVon kauden ensimmäinen voitto tuli vasta viikko sitten, mutta valmentaja Teemu Mäkikyrö vakuuttelee taistelutahtoa.

– Niin kauan taistellaan kuin pudotuspeleihin on teoreettinenkin mahdollisuus olemassa. Olemme olleet selkeässä nousukiidossa viimeisen kuukauden, ja se on näkynyt myös tuloksissa, hän kommentoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.


Vampulan pelaaja Veda Mansikkaviita kertoi, että ottelu oli henkisesti vaativa.

– Melkoista vuoristorataa ottelu oli. Vaikka yritimme pitää ottelun tärkeyden pois mielestä, vaikutti se takaraivossa. Ylpeä olen joukkueen henkisen kantin pitävyydestä viimeisessä erässä, jossa nousimme usean pisteen takaa-ajoasemasta voittoon, Mansikkaviita sanoi.

Sunnuntaina WoVo ja LP-Vampula iskevät taas yhteen, silloin Rovaniemellä. Vampulalla on 12 sarjapistettä, WoVolla 6. Kolme runkosarjapeliä on molemmilla jäljellä.

HPK johtaa naisten Mestaruusliigaa. LP Viesti on pisteen päässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Pudotuspeleihin paikat ovat buukanneet myös OrPo, Pölkky Kuusamo, LiigaPloki, LP Kangasala ja Nurmon Jymy.