Sammelvuolle ja Kermiselle kova voitto, Turkissa ”kauheaa katsottavaa”

Kuva: Volley.ru

Venäjän lentopalloliigassa Kuzbass Kemerovo on ottanut kaksi komeaa voittoa sarjan kärkipään joukkueista. ”Suomalaisjoukkueella” on jalka tiukasti pudotuspelioven välissä.

Kuzbassia valmentaa Tuomas Sammelvuo, ja liberon tontilla häärii Lauri Kerminen.


Lauantaina Kuzbass haki Fakel Novi Urengoilta täyden pistepotin erin 3-1. Pudotuspelipaikka ei tule helpolla, sillä Ural Ufa ja Nova Novokuibishevsk väijyvät vain yhden voiton päässä.

– Erittäin kova ja tärkeä voitto Novi Urengoissa. Kuzbass voitti siellä viimeksi vuonna 2010. Saimme pelissä riittävästi kuriin Fakelin sekä Venäjän maajoukkueen yleispelaajat Egor Kliukan ja Dimitri Volkovin. Meiltä Viktor Poletajevin syöttöputket, hyvä puolustuspeli ja yleispelaajien tasonnosto kahden erän jälkeen toivat tärkeän voiton, Sammelvuo raportoi.

Turkissa pudotuspelit lähellä

Turkin pääsarjassa Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun Afyon Belediye Yüntasilla oli mahdollisuus varmistaa pääsy kahdeksan joukkoon kotipelissä Inegöliä vastaan, mutta vieraat veivät pelin erin 3-1. Lelu teki 18 pistettä.

– Peli oli todella väsynyttä. Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä oli eräpallot, mutta ei maistunut. Ollaan voitettu kaikki isot joukkueet, mutta hävitty sarjassa alempana olevalle Inegölille kaikki neljä peliä, Ojansivu ihmetteli.


Antti Siltala piipahti päätöserässä kentällä Maliye Piyangon 0-3-tappiopelissä Istanbul BBSK:n vieraana. Joukkue on kuitenkin varmistanut paikkansa puolivälieriin. Runkosarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta.

– Peli oli kauheaa katsottavaa, mikään osa-alue ei toiminut. Tosin viimeinen kuukausi on pelattu aika huonolla tasolla. Paljon pitää pelin parantua, jos halutaan tuloksia, Vieremän mies tuskaili.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote