Näin käy naisten Mestaruusliigan välierissä

Kangasalan Jessica Wagner kuuluu välierien kiintoisimpiin pelaajiin. Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa käynnistyvät perjantaina välierät. Ottelusarjat ovat LP Viesti – LP Kangasala ja HPK-LiigaPloki.

Ottelusarjan voittaminen ja paikan varmistaminen loppuotteluihin vaatii kolme otteluvoittoa. Välierien häviäjät päättävät kautensa pronssiottelusarjassa.

Kestomenestyjä ja haastaja: LP Viesti – LP Kangasala

Salolaisella LP Viestillä on huimia tilastoja verrattain lyhyeen liigataipaleeseen nähden. Se tavoittelee nyt jo kymmenettä finaalipaikkaa perättäin. Pysäyttävin fakta on se, että kotonaan joukkue ei ole liigapeleissä hävinnyt kymmeneen vuoteen kuin HPK:lle.

Viesti on selkeä ennakkosuosikki Kangasalaa vastaan. Huolta tuottavat huippulibero Hillaelina Hämäläisen loukkaantuminen ja yleispelaaja Ronja Heikkiniemen keskenkuntoisuus. Jokerikorttina lymyilee Hanna-Mari Arminen, 37, joka palaa pelikentille.


Kangasalan yllätysmahdollisuus lepää Viesti-hakkuri Kertu Laakin pimentämisessä sekä omalla puolen verkkoa keskitorjuja Jessica Wagnerissa, yleispelaaja Danielle Brisebois’ssa ja passari Mita Uiatossa. Jos Uiato löytää kuumat hyökkääjät ja tulivoimaa riittää, luvassa on kuuma ottelusarja.

Arvio: LP Viesti finaaliin otteluvoitoin 3-1

Valmentajat ja mahdolliset avauskokoonpanot

LP Viesti LP Kangasala
Passari Viktoria Tutshashvili Mita Uiato
Hakkuri Kertu Laak Liisa Hurskainen
Yleispelaajat Noora Kosonen, Ronja Heikkiniemi Danielle Brisebois, Annukka Paloniemi
Keskitorjujat Anna Czakan, Dubravka Rakic Jessica Wagner, Oni Lattin
Libero Roosa Heikkiniemi Emilia Sipilä
Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen Kai Stenius

Yllätyksen makua: HPK-LiigaPloki

Viesti ja HPK pelasivat finaalit vuosina 2016 ja 2017. Vastaavaa loppuottelusarjaa odotetaan nytkin. LiigaPlokilla on kuitenkin vahva sanansa sanottavana.

Kerho oli taas runkosarjassa vahva, vaikka joukkue meni viime vuodesta täysin uuteen uskoon. Toisin kuin useimmilla joukkueilla, HPK:lla on jopa valinnanvaraa hakkuripelissä: paikalla voi pelata sekä Vicky Savard että Aleksandra Terzic. Keskitorjuja Daniela Öhman on yksi liigan parhaista pelaajista ja lähivuosien ammattilaispelaaja.


LiigaPloki saa rehvastella mainiolla ulkomaalaisvahvistuskatraallaan (Suzanne Horner, Meredith Hardy, Canace Finley) ja kokeneella Nette Tuomisella. Puolivälieräsarjassa joukkue osoitti henkistä kanttia kääntämällä Pölkky Kuusamo -ottelusarjan murskatappion jälkeen edukseen. Kihelmöivä taisteluotteluiden rimpsu on luvassa, jos LiigaPloki löytää taisteluvaihteen heti. Jos taas HPK löytää oikean konseptin ja rivit pysyvät yhtenäisinä, on voitto hämeenlinnalaisten.

Arvio: LiigaPloki äityy hurmokseen ja yllättää voitoin 3-2.

Valmentajat ja mahdolliset avauskokoonpanot

HPK LiigaPloki
Passari Chloe Collins Suzanne Horner
Hakkuri Vicky Savard Canace Finley
Yleispelaajat Salla Karhu, Suvi Kokkonen Nette Tuominen, Alexandra Reid
Keskitorjujat Daniela Öhman, Yasmine Madsen Meredith Hardy, Anastasia Boritsheva
Libero Saana Koljonen Anniina Matalamäki
Päävalmentaja Luca Chiappini Jukka Koskinen