Ratkaisut lähestyvät – katsaus lentopallon eurocupeihin

Kuva: CEV.lu

Kokenut hakkuri Mikko Oivanen on yksi pääsyistä siihen, että kreikkalaisjoukkue Olympiakos pelaa lentopallon Euroopan Challenge Cupin loppuottelussa.

Olympiakos varmisti seurajoukkuekisan finaalipaikan keskiviikkona voittamalla välierien toisessa osaottelussa Gazprom-Jugra Surgutin kotonaan 3-0. Myös vieraissa Olympiakos oli voittanut nollille.

– Yllättävän helposti tuli loppuottelupaikka. Peli oli aika lailla samanlainen kuin avausosa, pelattiin hyvin, ilman turhia virheitä. Myös vastustaja pelasi ajoittain hyvin, mutta teki omilla virheillään homman meille helpoksi, Oivanen kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.


Challenge Cupin tilastoissa Oivanen on joukkueensa paras pistemies. Hän on koko kisan kolmantena sekä pistepörssissä (136) että tappolyönneissä (116). Molempia tilastoja johtaa 205-senttinen itävaltalaishakkuri Paul Buchegger (163 ja 138), joka edustaa finaalivastustaja Bunge Ravennaa.

Italialainen Bunge Ravenna voitti välierissä Maliye Piyango SK Ankaran, jota edustaa Antti Siltala.

Kaksiosainen finaali pelataan huhtikuussa. Challenge Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kolmostaso.

Katsaus eurocupeihin

Miesten Mestarien liigassa italialainen Perugia on varma tapaus kuuden parhaan joukkoon. Tommi Siirilän edustama joukkue pudotti jatkosta Halkbank Ankaran. Halkbank pelasi samassa alkulohkossa VaLePan kanssa.

Niin sanotussa Playoffs 6 -vaiheessa Perugia pelaa Novosibirskiä vastaan. Varmasti jatkossa ovat myös Trentino (joka voitti Sauli Sinkkosen edustaman Chaumont’n), Zaksa sekä lopputurnauksen järjestäjä Zenit Kazan.

Naisten Mestarien liigassa Volero Zürich taistelee paikasta Final Fouriin. Vastustaja on Vakifbank Istanbul. Libero Tiiamaria Sievänen pelaa Volerossa.


Kakkostasolla CEV Cupissa Belogorie Belgorod meni finaaliin voitettuaan Asseco Resovia Rzeszowin. Rzeszowissa pelaa Elviss Krastins. Naisten CEV Cup -loppuottelu taas käydään Minchanka Minskin ja Eczacıbaşı Vitra Istanbulin välillä. Istanbulilaiset pudottivat Kaisa Alangon edustaman Schwerinin.

Naisten Challenge Cupin finaalissa kohtaavat Olympiakos ja Bursa. Laura Pihlajamäen ja Pauliina Vilposen Nantes haastoi välierissä Bursan, mutta joutui pettymään molemmissa osaotteluissa.

Miesten Mestarien liiga
Playoffs 6: Perugia-Novosibirsk ja kaksi muuta varmistumatonta ottelua
Jatkossa myös Trentino, Zaksa, Zenit Kazan

Naisten Mestarien liiga
CSM Volei Alba Blaj varmasti Final Fourissa

Miesten CEV Cup
Finaali: Belogorie Belgorod – Ziraat Bankasi Ankara

Naisten CEV Cup
Finaali: Minchanka Minsk – Eczacıbaşı Vitra Istanbul

Miesten Challenge Cup
Finaali: Olympiakos – Bunge Ravenna

Naisten Challenge Cup
Finaali: Olympiakos-Bursa