Antti Poikela: Yksi kauden parhaista peleistä

Lentopalloilija Antti Poikelan liigakausi Ranskassa päättyi hienoon onnistumiseen, nousuun maan pääsarjaan.

Poikelan edustama A.S. Cannes Volley-Ball varmisti nousun voittamalla viimeisellä ottelukierroksella Nancyn 3-0.


Poikela oli luonnollisesti mielissään. Hän teki päätösottelussa kahdeksan pistettä, vaikka pelikunto ei ollut täydellinen.

– Tämä oli yksi kauden parhaista peleistä. Itse pelasin selkä puudutettuna, joten siihen nähden ihan kohtuullinen esitys, Poikela kertoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.

Poikela aloitti kauden Mestaruusliigassa Akaa-Volleyn joukkueessa. Suomen liigassa Poikela ennätti pelata yhdeksän ottelua, joissa hän teki yhteensä 117 pistettä. Hän oli joukkueensa paras pistemies.

Siirtyminen Ranskaan varmistui marraskuun lopulla.

– Vaikea jättää tällaista tilaisuutta käyttämättä. Kyseessä on menestyksekäs ja erittäin ammattimainen seura. Molemmat valmentajat ovat mukana myös Ranskan maajoukkueessa. Cannesissa on kovan luokan pelimiehiä, kuten Australian maajoukkueen yleispelaaja Nathan Roberts, joten päivittäinen tekemisen taso on erittäin korkealla. Se on juuri sitä, mitä tältä kaudelta etsinkin, Poikela sanoi tuolloin.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tiimeineen valitsi Poikelan Suomen maajoukkueeseen, joka aloittaa keväällä valmistautumisen Euroopan kultaiseen liigaan.