Lentopallofinalistit ratkeavat: 20 huomiota naisten välieristä

Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa saattavat finalistit ratketa keskiviikkona. Välierien ottelusarjat ovat katkolla LP Viestille ja HPK:lle.

Viesti ja HPK ovat ratkoneet finaalissa Suomen mestaruuden kahdesti perättäin. Viime vuonna juhli Viesti, kaksi vuotta sitten Kerho.

Keskiviikkona Viesti pelaa kotiottelun LP Kangasalaa vastaan. HPK emännöi LiigaPlokia. Ottelusarjat ovat tilanteessa 2-0.

Kangasalalla oli kotiottelussaan saumat tasoittaa otteluvoitot, mutta joukkue jäätyi melko täydellisesti kahdessa viimeisessä erässä. Huutavin puute on hakkuripelissä. Kun Kangasala pelaa käytännössä ilman hakkuria ja Viestillä on esitellä samalla pelipaikalla runkosarjan pistepörssivoittaja Kertu Laak, on ottelusarjan keskeisin ratkaisu päivänselvä.

Jos pääasiallinen hyökkäysvastuu lepää yleispelaajan (eli Kangasalan Danielle Brisebois’n) harteilla, on joukkueen pelissä jotakin pahasti pielessä.

Viestillä on heittää ruutuun mitat täyttäviä pelaajia, vaikka loukkaantumisiakin on. Loistokkuutta ei ole vielä pudotuspeleissä tarvittu. Sitä löytyy toisaalta Kangasalan puolelta verkkoa, sillä keskitorjuja Jessica Wagner lienee tällä hetkellä Mestaruusliigan paras pelaaja.

Kolmannessa ja todennäköisesti ratkaisevassa ottelussa LP Viestin suurin haaste on pysytellä omalla tasolla ja olla vajoamatta vastustajan hitaampaan tempoon.

Myös LiigaPlokilla oli mahdollisuus tasoittaa otteluvoitot HPK:ta vastaan kotonaan. Tasaisissa erissä kasetti ei kestänyt. Erityisesti viimeisen erän loppuhetkien neljä syöttövirhettä olivat kamalaa katsottavaa.

LiigaPlokin keskitorjuja Meredith Hardy kuuluu Wagnerin tavoin liigapelaajien eliittiin. Toinen keskitorjuja Anastasia Boritsheva on toisaalta täysin riittämätön HPK:n kaltaista hyökkäysjoukkuetta vastaan. Lisäksi hakkuri Canace Finleystä on saatava enemmän irti.

Kerholla tilanne elää edelleen. Vicky Savard voi pelata sekä hakkurina että yleispelaajana, ja Pihtiputaallakin hänet nähtiin molemmissa rooleissa. Vaihtoehdot ovat hyviä olemassa, mutta pudotuspeleissä jos missä vahva peruskonsepti on valttia.

HPK:n keskitorjuja Daniela Öhman pelaa erinomaisesti. Hänen otteistaan kannattaa nauttia nyt, sillä ensi kaudella hän saattaa jo vaikuttaa kansainvälisillä ammattilaiskentillä.

Arvio: Lentopallon naisten Suomen mestaruus ratkeaa tänäkin vuonna LP Viestin ja HPK:n välillä. Keskiviikkona saatetaan nähdä yllätystuloksia, mutta ottelusarjat ovat käytännössä ratkenneet.