EM-sankarien valmentaja Janne Heikkinen: Tämä oli meiltä ihan maksimisuoritus

Kuva: CEV.lu

Suomen alle 20-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Heikkinen hehkutti sunnuntaina varmistunutta EM-kisapaikkaa.

– Aivan mahtavat fiilikset. Olen älyttömän ylpeä tästä porukasta ja siitä, miten jätkät tämän pätkän vetivät, Heikkinen kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Sunnuntaisessa ratkaisuottelussa Suomi tarvitsi erävoiton EM-paikan ratkaistakseen. Isäntämaa Tshekki oli jo viemässä ottelun 3-0, mutta suomalaiset kairasivat kolmannen erän loistavalla taistelulla.


– Lohko oli tiukka, ja tämä oli meiltä ihan maksimisuoritus. Kahden erätappion jälkeen oltiin tietysti tiukassa paikassa, mutta joukkueessa ei ollut mitään paniikin merkkejä. Kolmanteen erään tehtiin isoja muutoksia kokoonpanoon, ja siinäkin erässä oltiin pahassa paikassa, mutta sieltä vaan pallot kaivettiin ja voitettiin erä.

Tshekki voitti ottelun 3-1 ja sijoittui Suomen perään lohkokakkoseksi. Tshekki menee jatkokarsintoihin, lohkokolmosen Tanskan taival päättyy.

– Haluan korostaa, että tämä oli koko porukan työvoitto. Jokaista jätkää tarvittiin, ja kaikilla oli oma roolinsa. Tänään se taas nähtiin. Sain myös mahtavaa tukea muulta joukkueen staffilta, kun itse olin ensikertalaisena tällaisessa mukana.


– Nyt heti aletaan suunnitella valmistautumista kisoihin, Heikkinen toteaa.

Tshekkiä vastaan suomalaisista Niko Suihkonen teki 14 pistettä ja Oskari Keskinen 13.

Poikien EM-kisat käydään 14.-22. heinäkuuta Hollannissa ja Belgiassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote