Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.lu

Pelaaja- ja valmentajaliikenne käy kuumana lentopallon Mestaruusliigassa. Liigassa tapahtuu myös organisatorisia muutoksia.

VaLePa: Mestarijoukkue teki kaksivuotisen jatkosopimuksen ruotsalaisen yleispelaajan Erik Sundbergin kanssa. Kokeneella kaartilla (Mikko Esko, Olli Kunnari, Urpo Sivula) sekä keskitorjuja Markus Kaurtolla sopimukset jatkuvat. Päävalmentaja Sami Kurttila jättää joukkueen ja palaa normaaliin työhönsä Ouluun.

Hurrikaani-Loimaa: Päävalmentaja vaihtuu. Lauri Rantanen luotsasi Hurrikaania kaksi ja puoli vuotta.

Savo Volley: Ensimmäiset kiinnitykset Sampo Volleyn ja LEKA Volleyn fuusioseuraan ovat kovaa luokkaa. Joukkueen debyyttikaudella nähdään huippuhakkuri Olli-Pekka Ojansivu ja kokenut valmentaja Jukka Tuovinen. Vanha maajoukkueratsu Antti Siltala toimii urheilutoimenjohtajana, hänen pelikuvioistaan ei ole vielä varmuutta.

Vantaa Ducks: Suosikkivalmentaja Ismo Tuominen jatkaa työssään.


Hämeenlinnan Lentopallokerho: HPK-nimi häipyy lentopalloliigasta. Vappuaattona tiedotettiin Hämeenlinnan Lentopallokerhon syntymisestä. Joukkueella ei ole toistaiseksi varsinaista logoa tai nimilyhennettä. Lyhennettynä joukkuetta on määrä kutsua Hämeenlinnaksi.

LP Viesti: Passari ja kapteeni Elina Käsnänen lopettaa peliuransa. Hän keskittyy seuran toiminnanjohtajan työhön.

Pölkky Kuusamo: Pölkky saa mestariainesta joukkueeseensa. Uudet kasvot ovat passari Fanny Anderson (Ruotsin mestari) ja hakkuri Trine Kjelstrup (Tanskan mestari). Hämeenlinnasta siirtyy libero Eveliina Rautiainen.


Nurmon Jymy: Kuortaneelta tulee 17-vuotias keskitorjuja Bettina Yli-Sissala. Alajärven Ankkurien kasvatti kuuluu alle 19-vuotiaiden maajoukkueryhmään. Jymy ja libero Pauliina Vilppola tekivät jatkosopimuksen.

LP-Vampula: Päävalmentajaksi saapuu serbialainen Darko Dobreskov, 35. Hän on valmentanut Turkin ja Serbian liigoissa. Lisäksi luotsauskokemusta löytyy Tunisian maajoukkueesta. Brasilialainen yleispelaaja Nayara jatkaa Vampulassa.

Lue myös aikaisemmat siirto- ja sopimusuutiset