Maajoukkuepelaaja Nelli Rantanen: Lapissa iski jo koti-ikävä

Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Oriveden Ponnistus vahvistuu Nelli Rantasella. Rantanen siirtyy rovaniemeläisestä Woman Volleysta.

Siirto kuuluu kevään merkittävimpiin naisten liigassa. Runkosarjan pistepörssissä Rantanen sijoittui neljänneksi tehtyään 364 pistettä. Hän voi pelata sekä hakkurina että yleispelaajana.


Vahva kausi tiesi Rantaselle kutsua Suomen maajoukkueeseen. Kun rinkiä kavennettiin viikko sitten, Rantanen piti paikkansa. Hän siis taistelee pelipaikasta Euroopan kultaiseen liigaan.

Ikää Nellillä on 21 vuotta ja pituutta 186 senttimetriä. Aiemmin hän on pelannut muun muassa Kuortaneella ja Salon Viestissä. Lentopalloilijan ura alkoi Ylöjärven Ryhdissä. Hän opiskelee rakennusinsinööriksi. ”Etelään” häntä vetävät perheasiatkin.

– Rovaniemellä iski jo koti-ikävä, piti päästä Tampereelle suvun pariin. Lapissa oppi kestämään pitkiä etäisyyksiä. Aluksi tuntui vaikealta, mutta siihen tottui. Ennen matka Orivedelle oli pitkä, mutta nyt se tuntuu siltä, kuin lähtisi nurkalle treeneihin, Rantanen kertoi OrPon sometilillä.


OrPoon saapuu myös keskitorjuja Mona Kokko. Kokko käväisi jo OrPon kokoonpanossa päättyneellä kaudella. Pääosin hän edusti 1-sarjassa helsinkiläistä HEL Volleyta (sittemmin Helsinki Volley).

Myös LP Kangasalan leirissä tapahtuu. Uusi valmentaja on Arttu Keränen. Keränen on tuttu LP-Vampulan joukkueesta. Haastetta tulevaan kauteen riittää, koska tänä keväänä LP Kangasala otti Mestaruusliigasta pronssimitalit.