”Kirkastamme lentopallon kuvaa” – liiga siirtyy liiton alaisuuteen

Suomen lentopalloilun pääsarjan kokonaiskuvaa selkeytetään. Uudistuksen myötä luovutaan järjestelystä, jossa pääsarjaa organisoi Lentopalloliitosta erillinen yhdistys.

Suomen Lentopalloliitto tiedotti tiistaina, että lentopallon pääsarjatoiminnot siirtyvät osaksi Lentopalloliiton toimintaa.

Vielä ei ole varmaa, jatkaako pääsarja nimellä Mestaruusliiga.


Kauden 2017–2018 loppuun asti pääsarjasta oli vastuussa Lentopallon Mestaruusliiga ry. Yhdistystä ei ainakaan vielä lakkauteta. Mestaruusliigan toiminnanjohtajana työskennelleen Jussi Jokisen tehtävä liigan parissa sen sijaan loppuu.

Vanha lentopallon SM-sarja muuttui Lentopallon SM-liigaksi ja vuonna 2010 Lentopallon Mestaruusliigaksi. Kahdeksan vuotta sitten korostettiin erityisesti markkinointia ja lentopallon erottumista muista lajeista.

Nyt keskiössä on liiton ja seurojen välinen yhteistyö sekä lajin vieminen eteenpäin. Mestaruusliigan puheenjohtaja Ari Koskenoja tähdentää lentopalloilun kokonaisvaltaista kehittämistä.

– Odotamme, että liigan brändi selkeytyy yleisöön ja mediaan päin. Kirkastamme yhdessä lentopallon kuvaa ja toimimme kaikki sen puolesta, Koskenoja sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.


Myös Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi teroittaa yhteistyön tärkeyttä.

– Me lähdemme yhdessä liigaseurojen kanssa rakentamaan tulevaisuutta. Liiton ja seurojen yhteistyö on tässä avainasemassa, kommentoi Sydänlammi.

Pääsarjan käytännön asioita hoitaa liiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja tukenaan urheilutoiminnan johtaja sekä liiton muu organisaatio. Lisäksi perustetaan erityinen pääsarjaryhmä. Sen vastuulle tulee pääsarjan valvominen ja kehittäminen.

Pääsarjatoiminnan organisaatiomuutos tulee voimaan jo alkavalle kaudelle 2018–2019.