Lentopallon Mestarien liigan voitto Venäjälle

Kuva: CEV.lu

Venäläinen Kazanin Zenit on voittanut lentopallon Mestarien liigan.

Euroopan lentopalloliiton CEV:n korkeimman seurajoukkuekisan loppuottelussa Zenit voitti Cucine Lube Civitanovan trillerissä erin 3-2.

Final Four -lopputurnausta isännöinyt Zenit on seurajoukkueiden hallitseva maailmanmestari, ja se lähtikin loppuotteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Civitanova kävi jopa pallon päässä mestaruudesta, mutta kivikovan Zenitin kantti piti.


Tommi Siirilän edustama italialaisjoukkue Perugia valtasi Mestarien liigan pronssimitalit. Se voitti pronssiottelussa puolalaisen Zaksan niin ikään 3-2.

Keskitorjuja Siirilän ensimmäinen ammattilaiskausi kului pääosin vaihtopelaajan roolissa. Sunnuntaisessa pronssiottelussa hän piipahti kerran kentällä.

VaLePa oli mukana nykymuotoisessa Mestarien liigassa ensimmäisenä suomalaisena miesten joukkueena. Parhaaksi muistoksi jäi voitto PAOK Thessalonikista. VaLePa ei päässyt alkulohkosta jatkoon.


Naisten Mestarien liigan voitti turkkilainen VakifBank Istanbul, joka kaatoi loppuottelussa CSM Volei Alba Blaj’n.

Suomella ei ollut naisten Mestarien liigan varsinaisessa vaiheessa edustusta. Hallinneen mestarin LP Viestin taival katkesi karsintakierroksilla.