Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Karoliina Friberg jatkaa Jymyssä.

Kun lentopallon Mestaruusliigan päättymisestä on noin kuukausi, siirto-, sopimus- ja organisaatiouutisten virta vaan villiintyy.

Liiga: Lentopallon pääsarja siirtyy lentopalloliiton alaisuuteen. Erillinen liigayhdistys vapautetaan vastuusta, ja liigaa alkaa hallinnoida liiton sisäinen pääsarjaryhmä. Vielä ei ole varmaa, jatkaako sarja Mestaruusliiga-nimellä.

Kyseessä on jo viime aikojen kolmas merkittävä organisaatiomuutos kotimaisessa huippulentopalloilussa. Miesten liigassa pelaa ensi kaudella uusi joukkue Savo Volley, joka on LEKA Volleyn ja Sampo Volleyn fuusioseura. Naisten liigasta taas katoaa nimi HPK; koska jääkiekko-HPK pidättää oikeuden nimeen, lentiksessä pelaa vastedes Hämeenlinnan Lentopallokerho.


VaLePa: Uusi valmentaja on slovenialainen Radovan Gacic, 43. Hän aloittaa työssään elokuun alussa. Mestarivalmentaja Sami Kurttila muutti Ouluun normaalityönsä pariin.

Savo Volley: Yleissavolaiseen uutuusjoukkueeseen kootaan kovia nimiä. Yleispelaaja Miro Määttänen tulee Vantaa Ducksista. Jukka Tuovisen valmentamaan joukkueeseen varmistui aiemmin hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu.

Akaa-Volley: Virolainen Oliver Lüütsepp on uusi päävalmentaja. Hänellä on ammatillista valmentajankokemusta kahdeksan vuoden ajalta. Edellinen valmentaja Lauri Tihinen on tapahtuneeseen tyytymätön ja hän kertoi siitä suorasanaisesti Aamulehdelle. Yleispelaaja Miikka Lemola tulee Team Lakkapäästä.

Kokkolan Tiikerit: Keskitorjuja ja seuraikoni Antti Leppälä jatkaa joukkueessa.

Team Lakkapää: Oululaistaustainen yleispelaaja Janne Marttila saapuu napapiirille Raision Loimusta. Jouni Palokangas ja Jeremy Davies ovat mahdollisia jatkajia. Casey Schouten ja Bobby Walsh kovat menetykset.


OrPo: Hakkuri Francyele Lemos vaihtanee maisemaa, mutta paikkaamaan tulee maajoukkuepelaaja Nelli Rantanen, 21, Woman Volleysta. Maajoukkuekuvioista tuttu on myös toinen uusi kiinnitys, yleispelaaja Nette Tuominen. Hän pelasi viime kaudella LiigaPlokissa.

Nuori keskitorjuja Mona Kokko siirtyy Helsinki Volleysta. Libero Sanna Häkkinen on tehnyt jatkosopimuksen. Yleispelaaja Franciele Stedile tähyää toisaalle.

Nurmon Jymy: Erittäin kova kaappaus passariksi on Anniina Keinonen (joka muistetaan paremmin Anniina Antikaisena). Hän pelasi kaksi viime kautta Ranskassa. Montenegrolainen Maja Krljic (aiemmin Maja Potpara) palaa välivuoden jälkeen. Hän soveltuu yleispelaajan ja hakkurin tonteille. Keskitorjuja Karoliina Friberg on varsin tärkeä jatkokiinnitys.

LiigaPloki: Pihtiputaan seura onnistui pitämään tähtipassari Suzanne Hornerin. Keskitorjuja Anastasia Boritsheva jatkaa.

LP Kangasala: Uusi valmentaja on Arttu Keränen. Hän valmensi aiemmin LP-Vampulaa.