Tuomas Sammelvuo: Heikkoja hetkiä oli tosi vähän

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen Euroopan kultaisen liigan avaukseen.

Uuden maajoukkuekisan avausottelussaan Suomi voitti Tshekin Mikkelissä 3-0.

– Me tultiin peliin hyvin. Ensimmäisessä erässä tehtiin vielä virheitä, mutta toinen oli meille erittäin hyvä. Olen onnellinen kolmannen erän viimeisistä pisteistä, joilla erä kääntyi meille. Yleisesti ottaen olen todella onnellinen pelistä, Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.


– Meillä on vielä pari tärkeää asiaa, joita pitää saada paremmaksi. Heikkoja hetkiä meillä oli tosi vähän. Tasaisuuden löytäminen on tärkeää. Oli hienoa pelaajille ja katsojille saada tällainen kokemus.

Suomi pelaa kultaisessa liigassa vaihtoehtokokoonpanolla, sillä muutamat avainpelaajat valmistautuvat jo EM-karsintoihin ja MM-kisoihin. Keskitorjuja Sauli Sinkkonen kuuluu vakiokoonpanoon.

– Oli varmasti monelle nuorelle pelaajalle uusi asia pelata tuollaisen yleisön edessä. Itse sen osaa heti kääntää energiaksi, ja oli hienoa, että nuoretkin osasivat kääntää suuren yleisön edukseen, Sinkkonen kommentoi.


Euroopan kultainen liiga (Golden European League) on osa kansainvälisten maajoukkueturnausten uudistusta. Kultaisesta liigasta on mahdollisuus nousta uudelle ykköstasolle, Volleyball Nations Leagueen.