Tuomas Sammelvuo: Tshekki on aivan varmasti heti aggressiivinen

Suomen miesten lentopallomaajoukkue saa Euroopan kultaisessa liigassa vastaansa Tshekin keskiviikkona Prahassa. Viime viikonloppuna Suomi voitti Tshekin Mikkelissä 3-0.

– Uskon, että Tshekki on aivan varmasti aggressiivinen heti ottelun alusta alkaen. Meidän pitää olla siinä heti valmiina, maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

– Meidän on parannettava omaa vaihtopallopelaamista ja myös vastaanottopeliä. Pelin sisäistä tason heittelyä pitää myös saada pienemmäksi. Meidän pitää ottaa taas askel eteenpäin ja olla yhtenäisiä. Pitää jaksaa puolustaa ja varmistaa.


Joukkueen videopalavereissa tiistaina ja keskiviikkona keskitytään muutamiin avainasioihin – pääasiassa omassa, ei niinkään vastustajan pelissä.

– Meidän pitää valmistautua ja keskittyä niin, että saadaan se sama tunne, joka oli ennen kotipeliä.

– Pelissä mennään pallo kerrallaan. Tässä on taas meidän joukkueelle mahtava mahdollisuus mennä eteenpäin, Sammelvuo sanoo.


Euroopan kultaista liigaa (Golden European League) pelataan nyt ensimmäisen kerran. Liigasta voi nousta uudelle ’kesäturnausten’ ykköstasolle, FIVB:n kansainväliseen liigaan (Volleyball Nations League).

Lähde: Lentopalloliitto