Suomelle murskavoitto – suosikkipelaaja Michaela Madsen palasi kentälle

Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti keskiviikkona Jyväskylässä Ranskan. Euroopan kultaisen liigan toiseen pelikierrokseen kuulunut ottelu päättyi puhtaasti 3-0.

Suomi voitti ensimmäisen erän pistein 25-18, ja vakuuttavat otteet jatkuivat toisessa lukemin 25-13. Kolmas erä päättyi kotijoukkueen hyväksi 25-21.

Ottelun iloinen asia hyvän peliesityksen lisäksi oli se, että Michaela Madsen palasi kentille. Keskitorjuja Madsenilta jäi seurajoukkuekausi HPK:ssa (nykyisin Hämeenlinnan Lentopallokerho) kokonaan väliin loukkaantumisen takia.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman sekä yleispelaajat Salla Karhu ja Pauliina Vilponen. Liberona häärii LP Kangasalan tuore hankinta Tiiamari Sievänen.

Korhonen teki 15 pistettä ja päätti hyökkäykset 54-prosenttisesti. Selkeästi eniten aloitussyöttöjen vastaanottoja kertyi Vilposelle (18). Hän selvisi kolmella suoralla virheellä.

Ranska on naisten lentopallon maailmanlistalla sijalla 40. Suomen ranking on 79:s.

Ensimmäisessä kultaisen liigan ottelussaan Suomi hävisi Kroatialle. Liiga (Golden European League) on maajoukkueiden ’kesäturnausten’ kakkostaso.

Kuvat: CEV.lu ja Lentopalloliitto