Katsaus lentopallon uuteen kansainväliseen huippuliigaan

Kuva: FIVB

Kansainvälisen lentopalloliiton uusi maajoukkueiden huippuliiga Volleyball Nations League on hyvässä vauhdissa.

Volleyball Nations League (VNL) on Maailmanliigan seuraaja. Kun kesäturnaukset pantiin uusiksi, maajoukkuekisat jakautuivat VNL:ään ja Euroopan lentopalloliiton hallinnoimiin liigoihin. Euroopan kultaisessa liigassa pelaavat myös Suomen miesten ja naisten joukkueet.

Kun naisten VNL:ää on takana kuusi ottelukierrosta, Yhdysvallat komeilee liigaykkösenä. Viiteen voittoon ovat yltäneet myös Serbia, Brasilia, Turkki ja Hollanti. Taulukon toisessa päässä kipuilee Argentiina: se on hävinnyt kaikki kuusi peliään.


Hyökkäyspäässä USA:n menestys perustuu vakuuttavaan passipeliin. Carli Lloyd pitää VNL:n passaritilaston kärkipaikkaa. Amerikkalaisista Michelle Bartsch-Hackley on päättänyt hyökkäyksiä ahkerimmin. Puolan Malwina Smarzek johtaa pistepörssiä tehtyään hurjat 155 pistettä.

Miesten VNL käynnistyy perjantaina. Namupalat ovat Serbia-Brasilia ja Saksa-Italia. Miesten ja naisten VNL:ssä pelaa molemmissa 16 joukkuetta.


Kesäturnausten kakkostasolla kultaisessa liigassa Suomen miehet ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Tshekki kaatui sekä Mikkelissä että Prahassa. Naiset avasivat Kroatia-tappiolla, mutta avasivat voittotilinsä Jyväskylässä voittamalla Ranskan 3-0.