”Rauhassa eteenpäin” – Tuomas Sammelvuo kommentoi täydellistä päivää

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo piti näkemästään keskiviikkona. Suomi voitti toistamiseen Tshekin ja komeilee lohkokärjessä Euroopan kultaisessa liigassa.

– Hyvä peli meiltä. Kasvettiin taas muutama sentti lisää. Syöttövastaanottopeli voitettiin, ja se oli tässä pelissä tarkoituskin. Leijasyötöllä saatiin paljon aikaa, Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Olen tyytyväinen myös torjunta- ja puolustuspeliin. Keskihyökkäykset toimivat nekin hienosti. Eemeli Koukin puolesta olen iloinen. Hän pelasi erittäin hyvän pelin. Tästä mennään rauhassa eteenpäin, Sammelvuo totesi.


Suomi voitti Tshekin Prahassa 3-1. Kahdessa viimeisessä erässä Kouki otti toisen yleispelaajan paikan Sakari Mäkisen saatua vaihtokutsun.

– Oli tosi mukava päästä pelaamaan. Ensimmäistä kertaa taas vähään aikaan maajoukkueessa. Pelituntuma on kyllä ok. Kyllähän tämä peli ihan hyvin meni itseltäkin. Vastaanotossa oli enemmän hommia, mutta kyllä jotain hyökkäyspaikkojakin tuli, Kouki kertoi.

– Vielä kun vähän hiotaan peliä passareiden kanssa ja saadaan yhteispeliä paremmaksi. Oli tämä kyllä meille hieno voitto.


Suomen maajoukkueille päivä oli täydellinen. Naiset voittivat Ranskan Jyväskylässä 3-0. Ottelua seurasi täysi tupa, yli 1 200 katsojaa.

– Peruspeli meillä on jo suhteellisen hyvällä tasolla. Pelissä on paljon hyviä elementtejä, mutta jonkin verran myös parannettavaa. Se pysyi kuitenkin hyvin kasassa vaikeillakin hetkillä. Suomessa alkaa olla jo hieno lentopallokulttuuri. Ihan sama missä pelataan, niin halli on täynnä, päävalmentaja Tapio Kangasniemi tuumaili.