Olympiavoittaja Brasilia avasi vakuuttavasti – Wallace pistekuninkaana

Kuva: FIVB

Miesten lentopallon Volleyball Nations Leaguessa on takana ensimmäinen kilpailupäivä. Perjantain viimeisessä otteluaallossa voitokkaat olivat Brasilia, Venäjä ja Ranska.

Maailmanlistan ykkönen, hallitseva olympiavoittaja Brasilia voitti puhtaasti 3-0 Serbian. Kraljevossa ottelua isännöinyt Serbia pani hyvin kampoihin. Pienet pisteet kirjattiin brasseille 25-22, 25-22 ja 26-24.

Bruno hoiteli Brasilian passarinhommat, ja hakkuri Wallace nousi pistekuninkaaksi 17 pinnallaan.


Venäjä otti vakuuttavan 3-0-voiton Kanadasta. Jegor Kliuka (16) ja Dimitri Muserski (15) suoriutuivat pisterintamalla. Ottelu pelattiin Puolan Katowicessa.

Ranska kohtasi kotikentällään Rouenissa Iranin. Kotivoitto heltisi erin 3-1. Suosikkipelaaja Earvin Ngapeth ja Jean Patry viimeistelivät 17 pistettä mieheen.

VNL on Maailmanliigan seuraaja lentopallon kesäturnausten ykköstasona.


Kun naisten VNL:ää on takana kuusi ottelukierrosta, Yhdysvallat komeilee liigaykkösenä. Viiteen voittoon ovat yltäneet myös Serbia, Brasilia, Turkki ja Hollanti. Taulukon toisessa päässä kipuilee Argentiina: se on hävinnyt kaikki kuusi peliään.

Maajoukkueiden kesäturnausten kakkostasolla, Euroopan kultaisessa liigassa, Suomen miehet ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Tshekki kaatui sekä Mikkelissä että Prahassa. Naiset avasivat Kroatia-tappiolla, mutta pian perään avasivat voittotilinsä Jyväskylässä voittamalla Ranskan 3-0.

Volleyball Nations League 25.5.2018

Argentiina-USA 2-3
Kiina-Bulgaria 2-3
Puola – Etelä-Korea 3-0
Australia-Japani 1-3
Saksa-Italia 1-3
Venäjä-Kanada 3-0
Ranska-Iran 3-1
Serbia-Brasilia 0-3