USA ja hallitseva maailmanmestari Puola voittoihin lentopallon kansainvälisessä liigassa

Kuva: FIVB

Miesten Volleyball Nations League on käynnistynyt. Uuden lentopalloturnauksen ensimmäisessä kamppailussa USA voitti Argentiinan jännitysottelussa erin 3-2.

Benjamin Patch oli pelipäällä ja takoi USA:lle 23 pistettä. Bulgaria voitti Kiinan 3-2. Hallitseva maailmanmestari Puola taas kaatoi Etelä-Korean suoraan 3-0.


Japani avasi kisan 3-1-voitolla Australiasta. Australian joukkueessa pelasi Suomen kentiltä tuttuja kavereita. Passarina peliä pyöritti Hurrikaani-Loimaassakin pelannut Harrison Peacock.

Odotetussa huippupelissä Italia kukisti Saksan erin 3-1. Ivan Zaitsev hallitsi tapahtumia ja kirjautti Italialle 20 pistettä.

VNL on maajoukkueiden välisten kesäturnausten uusi ykköstaso. Kakkostasolla, Euroopan kultaisessa liigassa, pelaavat muun muassa Suomen miesten ja naisten joukkueet.

Kun naisten VNL:ää on takana kuusi ottelukierrosta, Yhdysvallat komeilee liigaykkösenä. Viiteen voittoon ovat yltäneet myös Serbia, Brasilia, Turkki ja Hollanti. Taulukon toisessa päässä kipuilee Argentiina: se on hävinnyt kaikki kuusi peliään.


Euroopan kultaisessa liigassa Suomen miehet ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Tshekki kaatui sekä Mikkelissä että Prahassa. Naiset avasivat Kroatia-tappiolla, mutta pian perään avasivat voittotilinsä Jyväskylässä voittamalla Ranskan 3-0.