“Juna kulkee oikeaan suuntaan” – Suomen lentopallonaisten tavoitteena lohkovoitto

Kuva: CEV.lu

Suomen miehillä ja naisilla on takana puolet alkulohko-otteluista lentopallon uudessa eurokilpailussa European Golden Leaguessa. Molemmilla joukkueilla on hyvät asemat.

Suomen naiset voittivat kotikentällä Ranskan ja Unkarin. Kisa oli alkanut Kroatia-vierastappiolla. Lauantaina lentisnaiset kylvettivät Unkarin Tampereella 3-1. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi piti esitystä tasokkaana.

– Juna kulkee oikeaan suuntaan, ja peli alkaa löytää uomiaan. Lohkon voitto on ollut tavoite alusta alkaen, mutta kuusi ottelua pitää pelata, ”Tase” kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Passari-hakkuri-akseli Suomella toimii. Passari Kaisa Alanko on kultaisen liigan passaritilaston ykkösenä ja hakkuri Piia Korhonen pistepörssin kakkosena.


Myös miehillä on alla kaksi voittoa ja yksi tappio. Pelit alkoivat Tshekki-voitoilla kotona ja vieraissa. Tuplavoittoa seurasi lauantainen 2-3-kotitappio Portugalille.

Suomen miehet pelaavat vaihtoehtokokoonpanolla, sillä useampi huippukaveri (Lelu Ojansivu, Eemi Tervaportti, Niklas Seppänen) valmistautuu jo EM-karsintoihin ja MM-kisoihin. Valmentaja Tuomas Sammelvuo myönsi, että ”nitroerässä” kantti ei kestänyt.

– Viidennessä erässä meille tuli muutamia palloja, joita ei enää tulevaisuudessa tule, kun saamme lisää kokemusta. Tämä oli hyvä oppitunti meidän monille nuorille kavereille. Totta kai tappio harmittaa, mutta meillä on vielä hirveästi parannettavaa, tuli sitten voitto tai tappio, Sammelvuo sanoi.


Suomen miehet johtavat lohkoaan. Vastustajat ovat Portugali, Tshekki ja Espanja. Naisten B-lohkossa Unkari, Kroatia ja Suomi ovat kaikki kuudessa pisteessä. Ranska pysyy nollakerhossa. Golden European League on maajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.