Eemeli Kouki palaa Turkuun – ”Viimeksi olin vielä pallopoikana”

Suomen lentopallomaajoukkueet pelaavat keskiviikkona viimeiset kotiottelunsa Euroopan kultaisessa liigassa. Miehet kohtaavat Espanjan ja naiset Kroatian.

Tuplaottelu pelataan Turussa. Viimeksi maajoukkue on näyttäytynyt vanhassa pääkaupungissa yli vuosikymmen sitten. Nykyinen maajoukkuepelaaja Eemeli Kouki oli silloin hieman eri hommissa.

– Taisin olla pallopoikana tai luuttuamassa siinä vuoden 2007 pelissä. Nyt on kyllä hienoa pelata maajoukkueessa täällä Turussa itse. Hyvällä tiellä ollaan. Tiivistytään koko ajan joukkueena ja opitaan toisistamme, Kouki sanaili Lentopalloliiton tiedotteessa.


Nuori hakkuri Joonas Jokela pääsi kentälle viime viikonvaihteessa Portugalia vastaan.

– Pirusti jännitti tulla kentälle, mutta ihan näppärästihän se kulki. Oli siistiä päästä pelaamaan ison yleisön edessä. Ehkä se vaan on se tilanne, että on Suomi-paita päällä. Se tuo ekstralatausta. Meillä on lohkon kärkipaikka, joten ihan mukavasti on mennyt. Toki paljon parannettavaa on ja on me jo parannettukin, Jokela sanoo.

Suomen miehet pelaavat Espanja-kotiottelun jälkeen vielä Espanjaa ja Portugalia vastaan vieraissa. Lohkon neljäs joukkue on Tshekki. Kultainen liiga (Golden European League) on maajoukkueiden kesäturnausten kakkostaso.