Suomi vahva lentopallon eurokentillä – kärkiniminä Siirilä, Korhonen ja Alanko

Keskitorjuja Tommi Siirilä on Suomen ylivoimainen tilastonimi lentopallon uudessa euroliigassa.

Neljän ottelukierroksen jälkeen Siirilä komeilee kultaisen liigan (Golden European League) torjuntapörssin selkeänä ykkösenä. Tommi on koonnut 21 torjuntapistettä. Tilastokakkoset – Belgian Arno van de Velde ja Ukrainan Juri Semeniuk– ovat päässeet 13 pinnaan.

Menneen seurajoukkuekauden Siirilä pelasi italialaisessa huippujoukkueessa Perugiassa. Vaikka suomalaisen rooli jäi erittäin pieneksi, vuosi teki hänelle ilmeisen hyvää. Ensi kaudeksi Siirilä etsii uutta seuraa ja isoa roolia.

Nuori hakkuri Samuli Kaislasalo on tehnyt hyvää jälkeä ykköshakkuri Lelu Ojansivun ollessa väliaikaisesti poissa maajoukkuekuvioista. Kaislasalo on liigan pistepörssissä neljäntenä, tappolyöntitilastossa neljäntenä ja ässäsyöttötilastossa kolmantena.

Suomi johtaa euroliigan lohkoaan. Jäljellä ovat vielä vieraspelit Espanjaa ja Portugalia vastaan.


Myös naisten lentopallomaajoukkue tavoittelee tosissaan paikkaa neljän joukkueen pudotuspeleihin. Neljän kierroksen jälkeen Unkari ja Suomi ovat yhdeksässä pisteessä. Kroatialla on kuusi pinnaa. Nollakerholainen Ranska jää jatkosta.

Kaisa Alanko taiteilee liigan passaritilaston kakkosena. Hakkuri Piia Korhonen on toisena niin pistepörssissä kuin tappolyöntitilastossa.

Yleispelaaja Salla Karhu on nostanut tasoaan upeasti. Hän on harpannut vastaanottajatilaston viidenneksi (35,1 % nostoista täydellisiä), ja pisteitäkin on kivat 43 eli suomalaisista kolmanneksi eniten.


Suomen naiset pelaavat vielä vieraissa Ranskaa ja Unkaria vastaan.

European Golden League on maajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso. Liigasta on mahdollisuus nousta ykköstasolle, FIVB:n kansainväliseen liigaan (Volleyball Nations League).