Suomen paras hyökkääjä joutui loukkaantuneena sivuun

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue joutuu tulemaan toimeen tärkeässä ottelussa ilman parasta hyökkääjäänsä Piia Korhosta.

Torstaina Suomi pelaa Euroopan kultaisen liigan välieräottelussa Bulgariaa vastaan. Hakkuri Korhonen loukkasi nilkkansa viimeisessä alkulohko-ottelussa, eikä pysty osallistumaan tositoimiin.


Lentopalloliitto tiedotti keskiviikkona, että nilkan nivelsidevamma vaatii noin kahden kuukauden kuntoutusjakson. Näin ollen Korhosen osallistuminen EM-karsintoihin on vaarassa. Suomen karsintataival alkaa 15. elokuuta.

Korhonen on kolmantena euroliigan pistepörssissä ja tappolyöntitilastossa. Seuratasolla hän edustaa saksalaista Dresdner SC:tä, jonka väreissä hän oli viime kaudella yksi Bundesliigan tehokkaimmista pelaajista.


Korhosen loukkaannuttua Unkari-ottelussa paikan hakkurina otti Suvi Kokkonen. Nyt joukkuetta on täydennetty Yasmine Madsenilla. Hän on pelipaikaltaan keskitorjuja.

Kultaisen liigan välierä- ja mitalipelit käydään Budapestissa. Toinen välierä on Unkari-Tshekki. Kultainen liiga on maajoukkueiden välisten kesäturnausten kakkostaso.