Tapio Kangasniemi: Lentopallopelin voitto ei tule ikinä tuurilla

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallopallomaajoukkue pelaa torstaina Bulgariaa vastaan Euroopan kultaisen liigan välierissä. Final Four -lopputurnausta käydään Budapestissa.

Ottelun voittaja kamppailee euroliigan finaalissa ja saa paikan kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n Challenger Cupiin. Sitä kautta on mahdollisuus nousta kesäturnausten ykköstasolle, Volleyball Nations Leagueen.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi pitää asetelmia todella mielenkiintoisina.

– Bulgaria on kova hyökkäysjoukkue, ja siihen yritämme löytää aseita. Oman syötön on pysyttävä riittävän vaikeana. Lisäksi ne pallot, joihin saamme torjuntakosketuksia, on pelattava hyvin, Kangasniemi linjaa Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Veikkauksissa Bulgaria on varmaan suosikki, mutta onneksi lentopallopelin voitto ei tule ikinä tuurilla. Parista sadasta pallosta pitää yleensä voittaa vähän yli puolet. Niistä mekin lähdemme taistelemaan.


Passari Kaisa Alanko on pyörittänyt mallikkaasti Suomen joukkueen passipeliä. Hän odottaa alkulohkon hyville esityksille jatkoa. Suomen hyvä menestys ei ole tullut Alangolle yllätyksenä.

– Olemme pystyneet parantamaan otteitamme koko ajan. Passipeliä on helpottanut se, että ympärillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät tekemään pisteitä, Alanko sanoo.

– Molemmat joukkueet ovat lohkovoittajia, joten emme missään nimessä lähde nöyristelemään, vaikka he ovat rankingissa meitä korkeammalla.

Suomen suurin haaste on ykköshakkuri Piia Korhosen korvaaminen. Korhonen loukkasi nilkkansa viimeisessä alkulohko-ottelussa ja joutuu olemaan sivussa parisen kuukautta.


Naisten kultaisen liigan toisessa välierässä kohtaavat Unkari ja Tshekki. Finalistit pelaavat loppuottelun perjantaina. Kahden parhaan tie jatkuu ensi viikoksi Peruun, missä kuuden joukkueen Challenger Cup pelataan.