Suomen lentopallonaisille hyytävä kyyti – nousuhaaveet romuksi

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue sijoittuu korkeintaan kolmanneksi Euroopan kultaisessa liigassa.

Asia varmistui torstaina, kun Bulgaria voitti Suomen välieräottelussa 3-0. Erät Budapestissa menivät pistein 25-21, 25-13 ja 25-14. Suomi pelaa pronssiottelussa perjantaina Tshekkiä vastaan. Tshekki hävisi toisessa välierässä Unkarille 0-3.


Suomi joutui välieräotteluun ilman parasta hyökkääjäänsä Piia Korhosta, joka kärsii nilkkavammasta. Hänen paikkansa hakkurina otti Suvi Kokkonen. Avauskokoonpanossa pelasivat myös passari Kaisa Alanko, yleispelaajat Pauliina Vilponen ja Salla Karhu, keskitorjujat Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman sekä libero Tiiamari Sievänen.

Korhosen ollessa poissa ratkaisu oli jakaa hyökkäysvastuuta laitapelaajien kesken. Työnjako onnistui vain ajoittain. Vilponen oli tehokkain 10 pisteellä ja 31-prosenttisella hyökkäysonnistumisella.

Passarin ja keskitorjujien hyökkäysyhteys oli pahasti hakusessa. Kun vielä vastaanottopeli yski, ei Suomella ollut avauserän hyvää taistelua lukuun ottamatta mahdollisuuksia.


Tappio tarkoittaa myös sitä, ettei Suomella ole mahdollisuutta nousta kesäturnausten ykköstasolle, FIVB:n kansainväliseen liigaan (Volleyball Nations League).

Kultaisessa liigassa (Golden European League) Suomen miesten joukkue sijoittui seitsemänneksi.