Suomen lentopallonuorilla totinen paikka EM-kisoissa

Matias Sosunoff ja Niko Suihkonen. Kuva: CEV.lu

Suomelle koittavat kohtalon hetket lentopallon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa. Alkulohkon kahdesta viimeisestä ottelusta on käytännössä tultava voitot.

Keskiviikkona Suomi ottaa mittaa Portugalista (kello 17.30 alkaen), ja alkulohkotaival päättyy Saksan kohtaamiseen torstaina.


Hollannin Ede-nimisellä paikkakunnalla pelattavassa lohkossa ottelut ovat menneet ’sopivasti’ ristiin. Tshekillä, Valko-Venäjällä, Hollannilla ja Saksalla on kullakin kaksi voittoa ja yksi tappio. Portugali on nollilla.

Väliin kiilaa Janne Heikkisen valmentama Suomi, joka voitti Valko-Venäjän ja hävisi Tshekille sekä Hollannille.

Kisojen ainoa tappioton joukkue on toistaiseksi Belgia. Se jyrää toisen alkulohkon kärjessä kolmella voitolla. Lohkojen kaksi parasta pääsevät mitalipeleihin.


Suomen paras pistemies on toistaiseksi Niko Suihkonen. Hänen 73 pistettään riittävät kisojen pistepörssissä sijalle 17. Suihkonen ja Mikko Räsänen ovat molemmat keränneet kahdeksan torjuntapistettä.

Libero Niklas Breilin on saanut suomalaisista parhaan vastaanottoprosentin (19,1 % nostoista täydellisiä). Fedor Ivanov majailee passarien tilastossa sijalla 16.