Lentopallon naisten Mestaruusliigan kesäranking

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkaa noin kahden kuukauden kuluttua. Joillain joukkueilla alkaa olla runko kasassa, toiset tuntuvat olevan vielä tuumausvaiheessa.

Seuraavassa Lentopallo.infon leikkimielinen kesäranking. Voimasuhteiden muutoksiin palataan kauden lähestyessä ja joukkueiden kehittyessä.

9. LP Kangasala

Hallitsevan pronssimitalistin leirissä rakennetaan uutta haastajaa kaikessa hiljaisuudessa. Varma huippukiinnitys on maajoukkuelibero Tiiamari Sievänen. Valmentajana aloittaa Arttu Keränen. Viime kauden tasoisen nipun kasaaminen on kova homma, sillä virtuoosimaiset Jessica Wagner ja Danielle Brisebois täytyy korvata.

8. Woman Volley

Rovaniemeläisjoukkue varmisti sarjapaikan karsintojen kautta. Juha Keihäskosken valmentamalle, nuorelle porukalle on luvassa valtava haaste ensi kaudeksikin. Tärkeä hyökkääjä Nelli Rantanen muutti OrPoon.

7. Nurmon Jymy

Keskitorjuja Karoliina Friberg kuuluu Suomen parhaimmistoon, ja rinnalle saapuva passari Anniina Keinonen (Antikainen) lisää ryhmään väkevyyttä. Viime kaudella nousijana pelannut Jymy esiintyi ajoittain todella pirteästi, mutta suoritusvarmuus heitteli aivan liikaa. Paljon ratkaisee kansainvälisten hankintojen (Maia Krljic, Sydney Busa, Lydia DeWeese) onnistuminen.


6. LP-Vampula

Darko Dobreskov ottaa valmennusohjat joukkueessa, johon uusi passari Iida Paananen tuo ryhtiä. Amerikkalainen yleispelaaja Kia Bright saapuu rakentamaan yleispelaaja-akselia (joukkueessa viime kaudella nähdyn brassin) Nayaran kanssa. Ranking nousee tuntuvastikin, jos kesken olevissa pelaajaneuvotteluissa tulee nappisuorituksia.

5. LiigaPloki

Passari Suzanne Horner kuuluu pelipaikan eliittiin Mestaruusliigassa, ja hänen jatkamisensa joukkueessa on taivaan lahja. Hyvien ulkomaalaisvahvistusten korvaaminen on vaikeaa. Mitä tekevät Darian Mack, Jeane Horton ja Elizabeth Field?

4. Pölkky Kuusamo

Kovia menetyksiä, kovia tulijoita. Kuusamossa, kuten melkein jokaisella liigapaikkakunnalla, uudistuneen ryhmän yhteen hitsaaminen muodostuu kynnyskysymykseksi. Passari Fanny Andersson, keskitorjuja Jonna Wasserfaller ja hakkuri Trine Kjelstrup puhaltavat tuulahduksen Ruotsista ja Tanskasta.


3. LP Viesti

Passari Viktoria Tutshashvili, hakkuri Kertu Laak, keskitorjuja Anna Czakan ja libero Hillaelina Hämäläinen muodostavat hyvän rungon. Kysymysmerkiksi nousee yleispelaajaosasto, sillä Ronja Heikkiniemi ja Noora Kosonen vaihtoivat maisemaa. Yleispelaajahankinnat ja nuoren kaartin kehittyminen ratkaisevat, kuinka korkealle Viesti ponnistaa. Salossa tuskin muuta tavoitetta asetetaan kuin mestaruus.

2. Oriveden Ponnistus

OrPo lähtee mitalikamppailuun. Nelli Rantanen on potentiaalisesti huippuvärväys. Tuomiset Nette ja Maria edustavat kokemusta. Puolan ja Ranskan liigoissa pelanneesta amerikkalaispassarista Erica Handleysta voi tulla yksi kauden ilmiöistä. Jos vielä yleispelaaja Shannon Dugan onnistuu, OrPo on tosissaan valmis kiusaamaan Suomen kärkikaksikkoa.

1. Hämeenlinnan Lentopallokerho

Hallitseva mestari alkaa olla melko vakuuttavassa kuosissa, vaikka ryhmä menee taas pitkälti uusiksi. Nyt vaikeuskerrointa lisää se, että valmentajakin vaihtuu. Luca Chiappini palasi Italiaan. Luotsina aloittaa Matteo Pentassuglia. Ronja Heikkiniemi on onnistuessaan vahvistus varmasti. Vasenkätinen hakkuri Kayla Principato ja ranskalaispassari Pauline Martin ovat kiintoisia hankintoja, mutta todellinen arvo nähdään vasta kentällä. Kauden haasteena – mieluisana sellaisena – myös kivikovat Mestarien liigan lohko-ottelut.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkaa 28. syyskuuta.

Lue myös miesten Mestaruusliigan kesäranking