Lentisäijien tulevat MM-kisavastustajat hirmuisessa tikissä

Puola puolustaa lentopallon maailmanmestaruutta. Kuva: CEV.lu

Suomen alkulohkovastustajat lentopallon MM-kisoissa ovat Puola, Iran, Bulgaria, Kuuba ja Puerto Rico. Seuraavassa kuulumisia kaikkien leireistä.

Suomen MM-kisa- ja EM-karsintarinki julkistettiin viime maanantaina. Leiritys alkoi keskiviikkona.

Kuuban ja Puerto Ricon lentopallomaajoukkueet iskevät kovassa vireessä alueellisessa turnauksessa. Kolumbiassa pelataan Keski-Amerikan ja Karibian kisoja, joissa on mukana kahdeksan maata. Kuuba ja Puerto Rico ovat voittaneet molemmat ottelunsa suoraan erin 3-0.

Sunnuntaina Kuuba kyyditti Meksikoa. Alla oli puhdas voitto Venezuelasta. Lohkossa A pelaa lisäksi Dominikaaninen tasavalta.

– Pojat ovat tehneet hyvin töitä. Motivaatiota ja kurinalaisuutta löytyy. Lähdemme voittamaan jokaista ottelua, Kuuban valmentaja Ernesto Nicolas kommentoi NORECAn verkkosivuilla.

Puerto Rico avasi voitolla Guatemalasta, ja sunnuntaina tulivat täydet pisteet Trinidad & Tobagon kukistamisesta. Pablo Guzmán oli yhdeksällä noteerauksellaan pistekuningas.


Hallitseva maailmanmestari Puola on aloittanut MM-leirityksen. Ensimmäisenä päivän lähdettiin voimaharjoittelun kautta.

Puolaa valmentaa Vital Heynen, passari Mikko Eskon vanha joukkuekaveri. Leirin alkua edeltäneenä päivänä Heynen lähti vuoristopatikoinnille ja huomasi yhtäläisyyksiä tulevaan, kivikkoiseen MM-taipaleeseen.

Kesällä pelatussa kansainvälisessä huippuliigassa (Volleyball Nations League) Puola selviytyi kuuden parhaan pudotuspeleihin, mutta välieriin eivät enää eväät riittäneet. Toinen MM-isäntä, Bulgaria, pelasi niin ikään VNL:ssä. Se voitti 15 ottelustaan kuusi.

Bulgarian pelaaja Nikolai Penchev muistelee EM-vuotta 2015. Myös silloin Bulgaria oli toinen kisaisäntä.

– Siitä turnauksesta saatiin uskomattomia kokemuksia. Vastustajat ovat nyt aina vaan parempia, mutta uskon, että latausta ja tunnetta riittää, Penchev sanoi Bulgarian lentopalloliiton verkkosivuilla.


Myös Iran pelasi VNL-kauden. Se sijoittui kymmenenneksi voitettuaan seitsemän ottelua. Se päätti kauden mainiosti kolmen ottelun voittoputkeen (Etelä-Korea, Bulgaria, Saksa). Milad Ebadipour sijoittui VNL:n pistepörssissä kolmanneksi ja Mir Saeid Marouflakrani passaritilaston kakkoseksi.

Suomi avaa kisat 9. syyskuuta ottelulla Bulgariaa vastaan. Lohkon joukkueiden sijoitukset FIVB:n maailmanlistalla ovat seuraavat.

3. Puola
8. Iran
14. Bulgaria
16. Kuuba
18. Suomi
29. Puerto Rico